„Legyenek bátrak” – ugorjanak le a tizedikről

A bátorság vonzó erény, ki ne szeretne a bátrak színében tündökölni. Van azonban a bátorságnak több fokozata, az egyik a vakmerőség, és van egy következő is.

A tengerentúlon találták ki ezt a propagandaérvet is. Egy külföldről fizetett magyarországi politikus megszégyeníti az egykori agit-propot, egészen szofisztikált érveket kap a Nagy Testvér agytrösztjétől, és azokat szorgalmasan böfögi Budapesten.

 

„Legyenek bátrak…”

 

Egy pozitív tartalmat böffent ki magából, és sokakat meghülyít vele – szó szerint. A bátorság vonzó erény, ki ne szeretne a bátrak színében tündökölni. Van azonban a bátorságnak több fokozata, az egyik a vakmerőség, és van egy következő is.

 

A hülyeség.

 

Legyél bátor, ugorj le a tizedikről… Nem mersz?… Te gyáva!  Legyél bátor: állj a mozdony elé… Na mi az, összecsináltad magad?… Legyél bátor, vegyél be kábítószert… Ezt se mered? Tele a gatyád? Legyél bátor, üsd meg a bandavezért… Meghátrálsz ettől is?…

 

Legyenek bátrak…

 

Erre biztat a külföldről felbérelt politikus, és a „bátorság” tünetei jól láthatók Nyugaton és Északon. A megerőszakolt nők, megkéselt sportolók, köcsögnek használt gyerekek, utcára kimenni nem merő – tehát valóban félő – lányok…

 

Ők „bátrak” voltak…

 

Most éppen hadüzenetet küldtek egy görögországi sziget terrormigránsai „a keresztényeknek”… Nigériában tömegesen égettek el keresztényeket ama hitövezet aktivistái, amely zóna más harcosai most Európa teljes megszállását kapták parancsba.

 

Hírdetés

Legyenek bátrak…

 

Egy központi óriásplakát is melléfogott. „Ne kockáztassunk: szavazzunk nemmel”  – így szól a falragasz. Tévedés. Aki leugrik a tizedikről, az nem kockáztat. A biztos halált választja. Nem kockáztat a mozdony elé ugró, a kábszert bevevő, a bandavezért megütő szerzet sem.

 

A biztos végzetet választja – rizikó nélkül.

 

A biztos végzetet választja az is, aki terrormigránsok tömegét özönölteti az országba. Garantált a gazdasági összeomlás akkor is, ha mindegyik migráns tartózkodik az erőszaktól: a nők megbecstelenítésétől, a rablástól, az utcai garázdaságtól.

 

Ezeket a migránsokat évtizedekig segélyezni kell.

 

Nem akarnak dolgozni, de enni – természetesen – akarnak, követelik a lakást, nem is akármilyet, s foglalják a területet: szó szerint: a no-go zónákat kivonják az állami fennhatóság alól, ott megszűnik a közbiztonság alapfoka is.

A külföldről felbérelt politikus sem lesz olyan bátor, hogy a no-go zónába menjen, ha gyermekével valamit történik, s eltűnik…

Ettől védett a „bátor” politikus?

 

Talán azt hiszi: igen. A vele megkötött szerződésben valószínűleg egy tengerparti, luxusövezeti, jól védett villa is bennefoglaltatik. Amikor itt végrehajtotta feladatát, és már a kasszához vonult, várja a napfényes óceánpart.

 

De ő sem mehet biztosra.

 

Egészen nagy diktátorok végezték váratlan körülmények között – mert a szerencse forgandó. Volt, akit családi körben talált el egy jégcsákány. De az is lehet, hogy a mostani felbérlők cserélődnek, s az utódok már tehernek érzik az egykori kiszolgálót.

 

Vigyázni kell, hogy a bátorság ne csapjon át a harmadik fokozatba.

 

Kovács G. Tibor

 

www.gondola.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »