Lehallgatták Lagzi Lajcsi ügyvédjét?

Egy televíziós társaság tulajdonosa négy nappal korábban megmondta Galambos Lajosnak, azaz Lagzi Lajcsinak, hogy őt és feleségét is elviszik a rendőrök – mondta egyebek mellett az Átlátszó.hu-nak a zenész. Lajcsi korábbi nyilatkozataiban már utalt rá, hogy olyan embernek köszönhetik a meghurcoltatásukat, akinek megsértette az érdekeit. Az internetes portálnak azt is kifejtette, hogy a vele történteknek része lehet a televíziós múltja.

– Nagyon érdekesnek tartom azt, hogy mielőtt elvittek a rendőrök, felhívott valaki és találkozót kért. Erre a MOM Parkban került sor. Az illető ott elmondta, engem és a feleségemet is elvisznek majd a rendőrök. Én ezen nevettem, de négy napra rá be is következett. Az illető személyéről annyit szeretnék csak mondani, hogy egy televíziós társaság tulajdonosa. Az biztos, hogy ha vége a büntetőeljárásnak, nem hagyom a történteket szó nélkül, hogy velem és a családommal ezt tették, még az is lehet, hogy jogi úton veszek elégtételt – nyilatkozta Galambos Lajos.

Hírdetés

A mulatós zenész eltúlzottnak tartja a vele szemben közművek megkárosítása és vesztegetés miatt folytatott büntetőeljárást. Állítja: a gyermekeire sem voltak tekintettel a rendőrök, és hogy a börtönben megpróbálták a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) emberei volt vezető védője ellen fordítani. Szilágyi Roland ügyvédet a Budapest Környéki Törvényszék döntése alapján egyébként tavaly decemberben kizárták az eljárásból összeférhetetlenség miatt. A kizárásról szóló okiratokból Lajcsi szerint kiderült, hogy az ügyvédi iroda mobiltelefonjait is lehallgathatták, mert a nyomozó hatóság részéről pontosan tudták, hogy melyik készüléket ki használta.

– Felmerült bennem emiatt, hogy ha valóban lehallgatták az ügyvédemet, akkor sérültek-e az alkotmányos jogaim. Emellett pedig felháborítónak tartom, hogy megpróbáltak a védőmmel szembefordítani – szögezte le a trombitaművész, aki szerint a börtönben a NVSZ emberei többször is megkeresték őt, hogy tegyen vallomást az egykor a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozó Szilágyi ellen.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 30.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »