Létrejött a világ legnagyobb credit management vállalata

Létrejött a világ legnagyobb credit management vállalata

Nevet vált a magyar piacon 25 éve jelen lévő Intrum Justitia. A mai naptól kezdve – összhangban a nemzetközi anyavállalattal – Intrum néven folytatja tevékenységét Magyarország piacvezető credit management cége. A megbízókat és ügyfeleket nem érinti a folyamat – olvashatjuk a cég közleményében.

Tavaly július 27-én egyesült Európa két vezető követeléskezelő vállalata, az Intrum Justitia és a Lindorff,

így született meg az Intrum, a világ legnagyobb credit management vállalata, amely földrajzi lefedettségét, árbevételét és munkatársainak létszámát tekintve is piacvezető. A vállalatcsoport Európa 23 országában közel 8000 munkavállalót foglalkoztat.

Az egyesüléssel létrejött cég egyik jogelődje, az 1898-ban alapított Lindorff a követeléskezelés és -vásárlás mellett számlakezelési szolgáltatásokat is nyújtott, míg az 1923-ban alapított Intrum Justitia olyan testre szabott szolgáltatásokat kínált, amelyek igénybevételével mérhetően javult ügyfeleinek cash-flow-ja és hosszú távú jövedelmezősége.

Az egyesített vállalatcsoport központja Svédországban, Stockholmban található, és konszolidált árbevétele a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban elérte a 1352 millió eurót.

A cég részvényei jegyezhetők a Nasdaq Stockholm tőzsdén.

Az egyesülés következtében a Magyarországon 25 éve jelen lévő Intrum Justitia is nevet változtat, a továbbiakban Intrum néven, megújult arculattal folytatja munkáját. A brandváltás semmilyen módon nem befolyásolja az Intrum működését, az ügyfeleknek, megbízóknak nincs teendőjük ezzel összefüggésben.

– mondta Felfalusi Péter, az Intrum magyarországi vezérigazgatója.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »