Leütötték a spanyol kormányfőt, Rajoyát egy választási összejövetelen (videó)

Nem várt támadás érte a spanyol miniszterelnököt, Marian Rajoyát egy szerdai választási összejövetelen. Épp saját régiójában, Galíciában kampányolt, amikor egy mellette álló támadó váratlanul keményen lesújtott a pontosan alig tőle alig fél méterre álló politikus fejére.

A kemény ütéstől Rajoya láthatóan megtántorodott. Az eset Ponteverda városában történt, ahol a miniszterelnök a vasárnapi parlamenti választások előtti összejövetelen vett részt.

A kormányzó Néppárt szóvivője elmondta, hogy a 60 éves kormányfő nem szenvedett komolyabb sérülést, a Reuters szerint azonban komoly méretű monokli díszíti az arcát.

Hírdetés

A fiatal támadó a tömegben mellé kerülve támadott, az ütéstől Rajoya szemüvege is leesett. A rendőrség később megerősítette, hogy a fiatalkorú tettest sikerült elfognia, Rajoy pedig folytatta megkezdett programját.

A spanyol választásokon várhatóan ismét Rajoya pártja győz, annak ellenére, hogy a spanyol gazdaság az elmúlt évtizedek legnagyobb visszaesését produkálta. Félő azonban, hogy elveszti 2011 óta fennálló parlamenti többségét

aktuality.sk

Nyitókép: deia.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »