Lex Benzinkút: ez már öncélú szívatás

Ez az egész vasárnapi zárvatartós mizéria eléggé kontraproduktívnak tűnik politikailag a kormánypártoknak. Eddig nem volt szokásuk direktben a többségi vélemény ellen menni. A legújabb zseniális húzásuk azonban keresztbe veri a mégoly erőltetett kommunikációs maszlagot is. „Legyenek együtt vasárnap a családok”, hangzik a kicsit túltolt magyarázat. És amikor a vállalkozások arra használják az ötletelőképességet, hogy hogyan lehet a lehetetlenné tett körülmények közt mégis valahogy működni, gondosan korrigálnak, nehogy már valahol kenyeret lehessen venni vasárnap úgy, hogy nem a tulaj áll a pult mögé.

A benzinkutak jó részénél rendeletileg tilos lesz éjjel és vasárnap mást árulni, mint üzemanyagot (autómosás és helyben vendéglátás megengedett). Ott tilos, ahol a shopot, bár fizikailag ugyanott van, más üzemelteti, mint magát a kutat.

Kedves Fidesz-fanok: DE MIÉRT? Meg tudjátok magyarázni?

Ott van a shop a kútnál, a tilalmas időszakra szépen elkerítve, ott a sok cucc, amit szívesen eladnának, mi megvennénk, a családi kör helyett amúgy is ott van az alkalmazott a kútnál, akkor MIÉRT IS NEM?

Hírdetés

(Forrás: nol.hu)

Sokkal jöbb ötletem válaszra nincs, mint hogy CSAK. Mert ha mi azt mondtuk, nehogy már valaki kitalálja, hogyan árusítson mégis. Hogy. Jön. Ő. Ahhoz. Ha. Mi. Megmondtuk. Hogy. Nem.

A dolog azért felvet még egy ennél sokkal általánosabb kérdést is, kedves fideszfanok. Mondjatok kérlek valami olyant, gyakorlatilag bármit, amit szabadabb lett 2010 óta csinálni, mint addig. Tényleg bármit, sajnos a pálinkafőzés már nem ér, mert már azt se szabad. De úgy a mindennapi életben, vagy szinte bárhol. Mert hogy pártjaink és kormányunk hogy és mibe nyúltak bele az életünkbe ön- vagy mutyicélú tiltásokkal, azt hosszan sorolhatnám. De legalább legyen egy szépítő gól is. Szóval?

Egyetértesz? Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és oszd is meg a posztot:


Forrás:kard.blog.hu
Tovább a cikkre »