Liberálisok jósága az extrém hidegben

Gondoskodjunk róla, hogy a hideg idő senki életét ne veszélyeztesse! Arra kérünk mindenkit, fokozottan figyeljünk egymásra az elkövetkező napok extrém időjárása miatt! Magyarországon a hivatalos statisztikák alapján legalább 10 ezer hajléktalan ember él, a nem hivatalos adatok alapján viszont ez a szám akár a többszöröse is lehet. Különösen fontos, hogy ebben az időben az éjszakát mindenki fűtött helyen töltse. Ha bárki az utcán alvó embert lát, értesítse a hatóságokat, hogy segíteni tudjanak!

Február közepéig már 147-en fagytak meg az országban, az áldozatok 53 százaléka a szabad ég alatt, 47 százaléka pedig a fűtetlen lakásban halt meg. A magyar lakosság közel 10 százalékának nem telik rá, hogy kifűtse otthonát, ez az arány azonban a sok gyerekes családoknál még rosszabb. A három vagy több gyermekes családok 20 százalékának nincs pénze rá, hogy melegen tartsa lakását vagy házát. De a legnagyobb veszély az egyedül élő, idős embereket fenyegeti. Különösen fontos, hogy odafigyeljünk rá, ha szomszédunkban segítségre szoruló nyugdíjas ember él!

Az Orbán-kormány az elmúlt években sok százmilliárd forinttal csökkentette a szociális kiadásokat, ezért az elszegényedés veszélye egyre több ember érint. A magyar dolgozók egyre nagyobb arányát fenyegeti a szegénység, jelenleg minden tízedik foglalkoztatott szegénységben él. Ezekben a napokban különösen fontos, hogy odafigyeljünk a nélkülözőkre. Arra kérjük az önkormányzatokat, hogy a polgárőrség fokozott erővel vegyen részt a kihűlések megakadályozásában! A települések biztosítsanak fűtött helyeket napközben és éjszaka azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy melegen tartsák otthonukat. Továbbá felkérjük a kormányt, hogy a tragédiák megakadályozása érdekében nyissák meg az állami tulajdonban vett iskolákat és egyéb olyan köztulajdonban álló intézményeket, amelyek védelmet nyújthatnak a rászorulóknak az extrém hideg időjárás alatt. Ugyanerre kérjük az egyházakat; nyissanak melegedőket és lássák el a hideg elől menedéket kereső embereket!

Hírdetés

Ha valakit a kihűlés veszélye fenyeget, ne hagyjuk magára! Az alábbi telefonszámokon kérhetünk segítséget: 104, 107, 112, 06-1-3384186.

Üdvözlettel,

Magyar Liberális Párt – Liberálisok


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »