Líbia meg is kéri az árát – Hétszáz betolakodót tartóztattak föl a Földközi-tengeren

A líbiai haditengerészet mintegy hétszáz embert fogott el a Földközi-tengeren az elmúlt két napban és vitt vissza az észak-afrikai államba. A Corriere della Sera olasz napilap közölte, líbiai polgármesterek kórházakat és iskolákat, az infrastruktúra és a közbiztonság kiépítését, valamint munkahelyteremtő programok finanszírozását kérték cserébe Olaszországtól.

Ajub Kasszem ezredes, a líbiai haditengerészet szóvivője elmondta, az ENSZ támogatását élvező, Tripoliban székelő egységkormányhoz hű parti őrség kedden három csónakban 454 embert fogott el. Hétfőn pedig olasz segítséggel a parti őrség két hajót fogott el, az egyiken 88-an, a másikon 134-en utaztak. Az elmúlt években több százezren vágtak neki a veszélyes tengeri átkelésnek Líbiából Európa partjai felé, és eközben ezrek vesztek oda.

A Corriere della Sera olasz napilap kedden azt közölte, hogy líbiai polgármesterek kórházakat és iskolákat, az infrastruktúra és a közbiztonság kiépítését, valamint munkahelyteremtő programok finanszírozását kérték Olaszországtól a betolakodók Európába indulásának megakadályozásáért cserébe


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »