London pakisztáni muszlim polgármesterének minden fontosabb a közbiztonságnál

Sadiq Khan bejelentette, hogy hatmillió fontot fog szánni mellékhelyiségekre, amelyeket a buszsofőrök vehetnek majd igénybe. Mások szerint jobb helyre is kerülhetett volna az a pénz.

London muszlim polgármesterének cinikussága már többször is bebizonyosodott. Emlékezzünk csak arra, amikor azt mondta, a terrortámadások a nagyvárosi élet velejárói, és büszkén közölte még tavaly, hogy csak négy terrortámadás történt a brit fővárosban, holott a terroristák hetet terveztek.

Ismeretes továbbá az is, hogy London elképesztő statisztikákkal „büszkélkedhet”, ami a bűnözést illeti. A 2016/2017-es időszakban ugrásszerűen megnőtt a gyilkosságok, rablások és nemi erőszakok száma Londonban, a pontos adatokat itt találhatjátok.

Jogos tehát a kérdés, ami logikusan felmerül ilyenkor az emberekben: miért nem tesz ez ellen semmit Sadiq Khan, miért nem erősíti a rendőri állományt? Nos, a pakisztáni polgármester a weboldalán a kormányra tolta át felelősséget. Sadiq Khan szerint a kormány forráscsökkentései miatt csökken áprilisra 32 000-ről 30 000-re a londoni rendőrség állománya – 2021-ig pedig még kevesebb rendőr fog szolgálni a brit fővárosban.

Éppen ezért döbbenetes arról olvasni a brit sajtóban, hogy a Khan hatmillió fontot (átszámítva 2 milliárd forint) költ majd buszsofőrök által használható mellékhelyiségekre. Mintegy 40 útvonalon épülnek majd illemhelyek, hogy a buszsofőröknek ne mobil vécéket kelljen használniuk.

A gond persze nem azzal van, hogy a buszsofőröknek körülményeit javítják, de azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy mik a prioritások Sadiq Khan fejében. Érdemes ehhez még hozzátenni azt is, hogy január végén a polgármester 34 millió fontot szánt a londoni zöldenergia fejlesztésére – ebből a pénzből 1000 fővel lehetett volna bővíteni a rendőrség állományát.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »