Lovas István: Elhallgatott hírek 246. / Nemzetközi sajtószemle

Trump szomszédja közvetítene szeretne az elnök és Orbán Viktor között

THE NEW YORK TIMES

Megjegyzés: tételezzük fel,  hogy a vezető amerikai lap e cikkében kivételesen nem hazudik, nem csúsztat.

Ha igaz, megvan az a kapcsolat Trump elnökhöz, amelyet a visszahívott washingtoni nagykövet, Szemerkényi Réka elfelejtett kihasználni, a tálcán kínált Gorka-kapcsolat lehetősége dacára.

A cikk címe: „A Trump Tower /Trump-torony/ szomszédja Európa populistáinak kapcsolatteremtő embere

George Guido Lombardi hosszú ideje Trump New York-i szomszédja.

A cikk kulcsfontosságú bekezdése:

„A 66 éves Lombardi, aki gyanakvó az iszlámmal, a nyitott határokkal és az Európai Unióval szemben, hídnak tekinti magát Trumphoz európai régi barátai és ideológiai szövetségesei számára, beleértve a francia Marine Le Pent, a holland Geert Wilderst, a magyar Orbán Viktor miniszterelnököt, az olasz…”

Lombardi az Észak-Atlanti Liga ügyvezető igazgatója, egyéb posztja mellett.

A floridai Mar-a-Lagóban (Trump ottani palotája) is otthon van.

Javaslat például dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzulnak.

Felemeli a telefont. Tárcsázza Lombardi számát.

Üdvözlöm, Orbán Viktor itteni főkonzulja vagyok. Tudna egy kávéra időt szakítani velem? Szeretnék egy közös ellenségünkről, George Sorosról beszélni.

Lombardi: Persze, hogy néz ki holnap kora délután?

Az Iszlám Állam második vegyi támadása Moszulban 2 nap alatt

RUSSIA TODAY

legalább hat iraki katona légzési nehézséggel küzd, miután vasárnap az Iszlám Állam vegyi támadást hajtott végre. Ez a második alkalom két nap alatt, hogy a terroristák vegyszereket vetettek be a kormányerők visszaszorítására Moszulból.

A támadás az iraki város nemrégiben felszabadított területén történt, ahol a rendőrség és a gyorsreagálású erők az óváros felé tartanak, ahol még mindig az Iszlám Állam dzsihadistái kószálnak.

Trump visszatartja a Szíriában bevetett szaringáz bizonyítékát

CONSORTIUM NEWS

Hírdetés

Robert Parry, az amerikai tényfeltáró újságírás legendás személyének cikke ezt az összefoglalót kapta:

Trump elnöknek az igazsággal fenntartott közismerten problémás viszonya ellenére a Fehér Ház most azt mondja, „higgy nekünk” a Szíriában bevetett szaringázról szóló vádak ügyében, de visszatartja azt a bizonyítékot, amelyről azt állítja, hogy megvan neki.

A cikk így indul:

Miután azt a provokatív és veszélyes vádat hangoztatta, hogy Oroszország palástolja vegyi fegyverek szíriai bevetését, a Trump-kormány kulcsfontosságú bizonyítékot tart vissza annak alátámasztására, hogy egy szíriai harci gép szaringázt dobott le április 4-én egy észak-szíriai városra.

A Fehér Ház a múlt kedden hozott nyilvánosságra egy négyoldalas „fehér papírt”, amelyet Trump nemzetbiztonsági tanácsa készített. Ez állította azt, hogy az amerikai hírszerzésnek bizonyítéka van arra, hogy egy repülőgép szaringázt vitt a fedélzetén, amely azon szíriai katonai repteret hagyta el, amelyet Trump utasítására április 6-án Tomahawk rakétákkal támadtak meg.

Az Irán-kontra ügyet annak idején feltáró Parry cikke végén hangsúlyozza: az eddigi legsúlyosabb, a helyszínen gyűjtött bizonyítékok azt mutatják, hogy a gáztámadást nem repülőgépről hajtották végre, hanem emberek a földről. A fotók a Fehér Ház birtokában vannak, de Parry szerint még ezeknek a forrása is kétes.

USA: jöhet a hadkötelezettség nőknek háború esetén

THE INDEPENDENT

Ha az amerikai kormány jóváhagyja a fegyveres erők bizottságának javaslatát, jövő év január elsejétől háború esetén a nőket is besorozzák. /Ami még előbb is valóság lehet, ha Trump tovább folytatja háborút provokáló lépéseit./

A Pentagon már korábban megszüntette a nők hadviselő egységekben történő szolgálatát.

Cseh belügyminiszter: 12 migránst befogadtunk. Ezzel vége

BREITBART

Milan Chovanec cseh belügyminiszter közölte, egy darabbal nem fog több migránst befogadni annál a tizenkettőnél, amelyet a számára elrendelt 1600-as EU kvóta elrendelne. Még akkor sem, ha az EU büntetéssel fenyegetőzik.

Hozzátette, ezek a migránsok ellenőrzése bonyolult, hiszen még azt sem várták meg Görögországban vagy Olaszországban, hogy átvilágításukat ott elvégezzék.

A Breitbart szerint várható, hogy a miniszter ezen állásfoglalását erőteljesen megtámadják április végén Brüsszelben, miután az EU már közölte Magyarországgal és Lengyelországgal, hogy jogi lépésekkel kell szembenézniük, ha „populista kormányaik” továbbra sem hajlandók migránsokat befogadni a harmadik világból.

29 embert lőttek le szombaton Chicagóban

THE CHICAGO TRIBUNE

A chicagói lap jelenti /ő már csak tudja, ugye, hazai libik?/, hogy szombaton 18 óra alatt 29 embert lőttek le a városban.

Tavaly 4400 embert lőttek le és további 800-at másként gyilkoltak meg.

/Akit a részletek érdekelnek, kattintson a hosszú cikkre. Lényeg: bumm-bumm!/

Törökország büntetőeljárást indít amerikai politikusok, stb. ellen puccskísérlet miatt

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az isztambuli főügyészség 17 személy, köztük amerikai politikusok ellen indított meg vizsgálatot, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állnak a gülenista terrorcsoporttal (FETÖ).

Az államügyészség azt vizsgálja, mi történt  múlt év július 15-én és 17-én Isztambulban találkozójukon.

A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy a török kormányt meg akarták dönteni és vádat indítottak egyes személyek ellen.

A gyanúsítottak között van például David Cohen, a külföldi vagyonokat ellenőrző amerikai hivatal vezetője, John Brennan, a CIA volt főnöke, Graham Fuller, a neokonzervatív American Enterprise Institute nevű agytröszt munkatársa, Michael Rubin és hasonlók.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »