Lovas István – Fasiszta bélyeg Magyarországon

Egy idén érettségiző magyar lányt barátja szülei február első napján ebédre hívták meg tágas brüsszeli házukba. A fiú német anyja középiskolai tanár, görög apja az Európai Uniónál tisztségviselő.

Fasiszta bélyeg Magyarországo – De lehet tenni ellene

Az ebéd közepén az apa gyötrő aggodalmának adott hangot, amiért Magyarországon a Jobbik és – a /betiltott/ – Magyar Gárda grasszál, a kormányzó Fidesz pedig úszik a fasiszta árral.
Így aggódik az a görög, akinek hazájában a Jobbiknál messze radikálisabb, antifasiszta rappert gyilkoló Arany Hajnal mellett most már a radikális Sziríza párt emberei is elkezdtek antiszemita kijelentéseket tenni. Miközben a görög fiatalok 60 százaléknál magasabb munkanélküliségi rátája azt sejteti, a radikálisokra fényes jövő vár. Nem mellékesen másnap az International New York Times címoldalról induló cikkben fejezte ki transzatlanti gyötrelmeit azért, mert az Arany Hajnal szóvivője az előző nap bejelentette, a párt új néven, Nemzeti Hajnalként alakult meg, hogy a bírósági akadályokat kikerülve, megmérettethesse magát a májusi polgármesteri és az európai parlamenti választásokon.

Ismét csak egy nappal később az ugyancsak globális terjesztésű, szintén amerikai napilapban, a Wall Street Journal véleményrovatában jelent meg egy aggódó cikk, amelynek tárgya a demokráciák világméretű visszaszorulása. Szerzője nem kisebb fajsúlyú ember, mint Walter Russell Mead, az American Interest című folyóirat társszerkesztője, akinek könyvrecenziói igen csak kedveltek az Egyesült Államok vezető külpolitikai folyóiratában, a Foreign Affairs-ben.
Mead azt latolgatja, milyen stratégiát lehetne bevetni a demokráciák globális visszaszorulásának feltartóztatására. Amikor illusztrálja, hogy a demokráciákkal szemben miként nyernek teret a nem demokratikus országok, a harmadik bekezdést Magyarországgal kezdi. Így: „Magyarországon egy demokratikusan megválasztott kormány a fasisztákkal flörtöl.”
Hogy ez mennyire nem így van, csak az nem tudja, aki nem ismeri a valódi helyzetet, vagy hazudni akar Magyarország fasiszta hírének öregbítésére.

Hírdetés

Aki viszont a kormányzó pártot némileg ismeri, tudja, nincs talán párt, amelyet a Fideszben nagyobb ellenszenv övezne, mint a Jobbikot. Ami pedig a jobbikos szavazók állítólagos átcsábítását illeti, aki azt meri tényként leírni, hogy a holokauszt idei megemlékezésére fordított sokmilliárdos program és annak ellenzéki fogadtatása nem a szavazatvesztő a Fidesz-Jobbik versenyben az előbbi hátrányára, csak azért nem követi el az írástudók árulását, mert a hazai balliberális oldal írástudóinál az árulás nem különleges esemény, hanem munkaköri leírásuk szerves része.

Be kell látni, hogy a tények ádáz ellenfelei sikert értek el. Magyarországra rásütötték a „fasiszta” bélyegzőt. És a billog tapad.
Ez ellen haladéktalanul tenni kell, mégpedig drámai lépést.

Ami önmagától kínálkozik. Mégpedig egy „nukleáris opció”.
A hazai nyilvánosság nagy része – talán nem alap nélkül – azt sejti, a korábbi kormány idején a titkosszolgálatoknak sokkal nagyobb szerepük volt a cigánygyilkosságokban, mint az eddig napvilágra került.
Tudjuk, hogy fontos pozíciókban vannak, akik szerint az igazság kiderülésénél és az általános nemzeti érdeknél fontosabb a titkosszolgálatok komfortérzése. Ők akadályozták meg a rendszerváltás után, hogy Belovai István egykori NATO-kémet rehabilitálják. Arról az Egyesült Államokban elhunyt, 1985-től 5 és fél évet börtönben töltött ezredesről van szó, akinek még a magyar állampolgárságát sem adták vissza, nehogy az fájjon a régi kommunistáktól messze nem megtisztított magyar titkosszolgálatoknak. Miközben a hasonló sorsú, az Egyesült Államokból hazájába visszatérő Ryszard Kuklinski ezredest hősként ünnepelték a lengyelek, a rendszerváltás utáni rehabilitálásáról nem is szólva.
Ha a közvélemény jó része sejtésének van valós alapja, vagyis a titkosszolgálatokat az őszödi beszéde miatt politikai túléléséért küzdő Gyurcsány és kormányzata utasította a cigánygyilkosságok kivitelezésére, annak dokumentálása – mégpedig nemzetközi sajtótájékoztatón – pontosan a fasiszta kártyát fordítaná gátlástalan használói ellen.

Lovas István


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »