Ludovic Orban: információnk van arról, hogy jövõ héten beindítják az államfõ felfüggesztésének folyamatát

Ludovic Orban: információnk van arról, hogy jövõ héten beindítják az államfõ felfüggesztésének folyamatát

Ludovic Orban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint jövőhéten elindítja a PSD-ALDE kormánykoalíció Klaus Johannis államfő felfüggesztésének folyamatát.

„A Dragnea klán készen áll arra, hogy lángokba borítsa az országot. Kormányközeli információnk van arról, hogy Dragnea a jövő héten beindítja az államelnök felfüggesztésének folyamatát, és ebben támogatni fogják Tăriceanu és a segédei is”- nyilatkozta csütörtökön a PNL elnöke.

“A felfüggesztési eljárás megindításának az a célja, hogy ellenőrzésük alá vonják az ügyészséget, a hírszerző szolgálatot és véghezvigyék az igazságügyi és büntetőtörvénykönyv módosításokat”, tette hozzá a PNL elnöke.

Orban elmondása szerint, Dragnea kétségbeesésében teszi ezeket a lépéseket, valamint nyomást kíván gyakorolni az igazságszolgáltatásra és arra az ítéletre amelyet az ő ügyében fognak meghozni a jövőhéten.

A pártelnök elmondása szerint az elkövetkező hetekben minden romániai polgár hozzáállása meghatározó szerepet játszik majd az ország fejlődése és jövője szempontjából.

„Döntő választás előtt állunk: elfogadjuk, hogy a Dragnea klán elfoglalja az országot, vagy harcolunk a demokráciáért, az alapvető -emberi és szabadságjogokért, valamint a piacgazdaság alapjait képező értékekért és elvekért”- nyilatkozta a pártelnök. (digi24.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »