Lúgot ivott egy férfi egy egri kocsmában, belehalt

Lúgot ivott egy férfi egy egri kocsmában, belehalt

Heves megyében egy kocsmatulajdonos beinvitált magához egy 67 éves férfit, de ő nem tartott vendégével, aki ezért maga kezdett bor után kutatni – írja az egrisztorik alapján a Blikk. Az eset még 2016 májusában történt.

A férfi talált egy kannát piros folyadékkal, de az nem bor, hanem maró hatású tisztítószer volt. Beleivott, szétroncsolódott a nyelőcsöve, majd súlyos vérmérgezést kapott és tömegesen álltak le a szervei. Hetekig élet-halál között lebegett a kórházban, végül nem élte túl.

Nem történt bűncselekmény

Hírdetés

A nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták, de az elhunyt férfi fia úgy látja, hogy a kocsmáros a felelős. Állítása szerint a nyomozás szakértői is megállapították, hogy szabályt sértett a tulajdonos, mert nem elkülönített, zárt részen tárolta a tisztítószert. A jegyzőkönyvben viszont azt írják, hogy a tárolás nem áll közvetlen összefüggésben a balesettel.

„A lúgmérgezés közvetlen oka az volt, hogy a férfi a tulajdonos tudta és engedélye nélkül akart bort fogyasztani és beleivott a pult mögötti padlón talált vegyszeres kannába.” 

 – áll az indoklásban. A férfi fia azt mondja, hogy a kocsma tulajdonosa maga hívta be az apját, mondván menjen be, és szolgálja ki magát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »