Magyar Idők: Soros emberei írják az országjelentéseket

Magyar Idők: Soros emberei írják az országjelentéseket

A Magyar Idők szerint a Magyarországot több esetben elítélő országjelentéseket „lényegében a nyugati sajtóban megjelent cikkekből és a hazai balos lapok híradásaiból ollózzák össze a gondosan kiválasztott liberális véleményvezérek”.

A lap emlékeztet a Freedom House júliusi állásfoglalására, melyben úgy fogalmaznak: „a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek és a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával”.

A szervezet elnöke szerint „határozottan támadó jellegű és valóban antiszemita az a képi világ és nyelvezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ különösen a Nyílt Társadalom Alapítványok, illetve azok magyar születésű alapítója, Soros György ellen”. Michael Abramowitz hozzátette: ezzel szemben ők azért dolgoznak, hogy minden magyarnak biztosítsák az alapvető szabadságjogokat.

A Magyar Idők szerint az ehhez hasonló – politikai célú – nyilatkozatok nem véletlenek, hisz a Freedom House 24 vezető beosztású tisztségviselőjének negyede a milliárdoshoz szorosan köthető szervezetektől érkezett a FH-hoz, többek között a Nyílt Társadalom Alapítványoktól vagy a Transparency Internationaltől.

A lap felhívja a figyelmet az országjelentésekhez felhasznált források hátterére, illetve a beszámolót készítő szerző liberális kötődésére is.

forrás: Magyar Idők / hirado.hu

The post Magyar Idők: Soros emberei írják az országjelentéseket appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »