Magyar matuzsálemet akart kifosztani a többszörösen visszaeső cigány nő

72 órán belül ítélet született azzal a nővel szemben, aki egy 92 éves magyar bácsit próbált meg kifosztani egy budapesti bankfiókban; tettéért az elkövető három év letöltendő fegyházbüntetést kapott.

Magyar Menedék - Badiny

Az ítéleti tényállás szerint a 34 éves nő e héten kedden délelőtt egy XXIII. kerületi bankfiókban figyelt ki egy 92 éves férfit, aki éppen pénzt vett fel a bankautomatából. Mivel úgy gondolta, hogy az idős ember részéről nem kell komoly ellenállásra számítania, elhatározta, hogy megszerzi az általa felvett készpénzt, ezért hozzá lépett, és arra kérte, hogy váltson fel neki egy százforintost.

Mialatt a sértett a pénztárcájában aprópénzt keresett, a nő hirtelen mozdulattal benyúlt a tárcába, kirántott onnan öt darab húszezres bankjegyet, majd azzal sietve távozni próbált a bankfiókból. A sértett azonban mindezt észlelte, ezért igyekezett útját állni az elkövetőnek, mialatt segítségért kiáltott. Ezt meghallva a bank egyik alkalmazottja odasietett hozzájuk, ezért a nő inkább a földre szórta a sértettől elvett pénzt és megpróbált elmenekülni, de ez már nem sikerült neki. Vele szemben a XXIII. kerületi rendőrkapitányság indított gyorsított eljárást, melynek során kiderült, hogy többszörös visszaesőről van szó. A gyorsított eljárás keretében az illetékes bíróság bűnösnek mondta ki a nőt, akit tettéért három év fegyházbüntetésre ítélt, azzal, hogy feltételes szabadságra sem bocsátható. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását is, az ítélet azonban még nem jogerős, mert az ellen a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »