Magyar radikálisokkal is találkozott a párizsi merénylő

Magyar radikálisokkal is találkozott a párizsi merénylő

A Zoom.hu információi szerint Salah Abdeslam nem csak két alkalommal járt Magyarországon – a titkosszolgálat megfigyelte a terroristát, aki a Győrkös-féle mozgalom embereivel tárgyalt.

A Zoom.hu cikke szerint Salah Abdeslam, a 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozat szellemi vezetője 2016 januárjában a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) embereivel tárgyalt Magyarországon. Az írásból kiderül, hogy nyomozati érdekekre hivatkozva a hatóságok nem árulják el, tudják-e, miről beszélgettek az Iszlám Állam propagandavideóját magyarosító MNA-sok az Iszlám Állam katonájával.

A magyar szolgálatok megfigyelték Abdeslamot – akit egy soproni cukrászdában felismert egy osztrák nő –, de meg sem kísérelték az elfogását; állítólag ebben állapodtak meg a franciákkal és a belgákkal – derül ki a cikkből.

Az Iszlám Állam terroristái hatástalanított, de könnyen visszaélesíthető szlovák gépfegyverekkel követték el a Charlie Hebdo elleni 2015. januári támadást, és ilyen fegyvereket használtak a novemberi párizsi merényleteknél is – ugyanilyen visszaélesített szlovák fegyvereket találtak annál a két idős szélsőségesnél, akik az elsődleges gyanú szerint meg akarták ölni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt – írja a Zoom.hu.

A portál cikke arra is kitér, hogy a hatóságok állítólag az MNA-nál is hatástalanított szlovák fegyvereket találtak, de azok (még) nem voltak visszaélesítve – az írás teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

A párizsi vérengzés

2015. november 13-án este terrortámadás-sorozatot követtek el Párizs különböző pontjain géppisztollyal felfegyverkezett terroristák, akikről később kiderült, hogy az Iszlám Állam (ISIS) katonái. Összesen három robbantás és hat lövöldözés történt több városrészben. Elsőként a Stade de France-stadionnál robbantak bombák.

A legtöbb halálos áldozatot a Bataclan nevű szórakozóhely elleni támadás követelte, ahol a terroristák túszokat ejtettek az Eagles of Death Metal koncertjén. Csak itt 112 embert öltek meg az ISIS tagjai, míg további öt helyszínen 38 áldozata volt a terrortámadásnak.

forrás: Zoom.hu / hirado.hu

The post Magyar radikálisokkal is találkozott a párizsi merénylő appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »