Magyar sajtó: Itt az új kormány teljes névsora

Magyar sajtó: Itt az új kormány teljes névsora

A Figyelő.hu információi szerint szinte már végleges a 4. Orbán-kormány minisztereinek névsora. A neveket tekintve vannak újak és nagy távozók is a hamarosan felálló kormány miniszterei között.

A Figyelő úgy tudja, hogy a Fidesz frakcióvezetője Kocsis Máté lesz. Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként folytathatja, Rogán Antal szintén megmarad kabinetminiszteri tisztségében.

Pozíciójában marad Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Trócsányi László igazságügyminiszter is.

Simicskó István nem marad miniszter, helyét várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök veszi át.

Szintén miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László is. A mostani kormányban innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.

Hírdetés

Már biztos, hogy a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter.

Földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor. 2010-ben Mosonmagyaróvár város polgármesterének választották és országgyűlési mandátumot is szerzett még ez év tavaszán. 2014. április 6-án választókerületében parlamenti mandátumot szerzett.

Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén.

figyelo.hu

Nyitókép: valasz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »