Magyarellenes kirohanást tett közzé a Facebookon Traian Bãsescu

“A trikolór helyett a PSD és az ALDE a Székelyföld zászlóját vonja fel. Dragnea és Tăriceanu az ország történelmét is eladja az RMDSZ szavazataiért a bizalmatlansági indítványon” – írta Traian Băsescu volt államelnök, a PMP szenátora a Facebook-oldalán.

Băsescu azon háborodott fel, hogy hétfőn a szenátus bizottságaiban kedvezően véleményezték azt a törvénytervezetet, amely szerint ünnepnap lenne március 15. Romániában. A szenátor szerint “a gazemberek” elfelejtették, hogy 1848. március 15-én Erdély Magyarországgal való egyesülését is követelték.

“Iancu mócainak, más románoknak és szászoknak kellett felkelniük ahhoz, hogy Erdély ne legyen Nagy-Magyarország része. Több tízezer erdélyi románt gyilkoltak meg a magyar grófok hadseregei, teljes falvakat töröltek el a föld színéről, több százezer románt száműztek” – írta Băsescu.

A bejegyzés végén a szenátor még elküldte a magyarokat Budapestre: “a romániai magyarokat senki sem állítja meg abban, hogy március 15-én Budapesten ünnepeljenek” – írta. (hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »