Magyarokat törne össze a román szélsőséges focivezér

Magyarokat törne össze a román szélsőséges focivezér

Gigi Becali a leghíresebb román pásztor, aki egyben a bukaresti FCSB (néhai Steaua) futballklub elnöke, megint olyat mondott, hogy akár Tudose-díjat is kaphatna érte.

Szóval azt ugye eddig is tudtuk, hogy a bocskoros Becalinak elgurul a gyógyszere, ha a magyarokról van szó, de most sikerült szintet lépnie. A helyzet ugye az, hogy az FCSB jelenleg a második helyen áll a román bajnokságban, két ponttal lemaradva az éllovas kolozsvári CFR mögött. Becali megadta az irányt a csapatnak és a következő nyilatkozatot tette:

Meg akarok szabadulni a Dinamótól, nem akarom, hogy a playoffba jussanak, de azt igen, hogy megverjék a Craiovát. Miriuta magyar, hogyan is küzdhetne a CFR magyarjai ellen? Én a magyarok ellen vagyok, ellenük harcolok! Hogyan is lehetne a CFR a bajnok Románia centenáriumán? Orbán, a magyar miniszterelnök elkeseredetten küzd azért, hogy a CFR legyen az első. Én, Becali összetöröm mind! És ne higgyék, hogy a centenáriumi évben a bírók őket fogják majd segíteni…

Persze ez az egész egy zagyvaság, de csodát nem várhattunk Becalitól sem. Kijátszotta a magyar kártyát, felbosszantotta a román és a magyar szélsőségeseket is. Az a mondat külön is megmosolyogtató, hogy Orbán Viktor elkeseredetten küzd a CFR bajnoki címéért, mert ugye a miniszterelnök most éppen ráér a román bajnokság alakulásával foglalkozni, hiszen amúgy sincs semmi dolga… Csak valami kampány, meg miegyéb van indulóban.

Hírdetés

Mondjuk a helyzet aggasztó, hiszen a magyarokat, maga Becali töri majd össze egyesével. Meg amúgy nehéz is lesz kivitelezni, ha abból indulunk ki, hogy a bocskoros a sportpályán szeretné mindezt megvalósítani, mert a CFR legutóbbi kezdőjében egy darab magyar nevű sporttárs sem szerepelt.

Viszont az utolsó mondat veszélyes. hiszen a centenáriumi évre utal, vagyis arra, hogy a románok 100 éve vették el tőlünk Erdélyt. Becali szerint ez még a román játékvezetőkre is hatással lesz és ha másként nem, akkor csalással nyeri meg a bajnokságot az FCSB.

Lelke rajta. Ugyanakkor abban egyet kell érteni Becalival, hogy mi is jobban örülnénk annak, ha a kolozsvári CFR nem lenne román bajnok. Hanem mondjuk magyar…

https://ezatuti.blogstar.hu/2018/02/04/magyarokat-torne-ossze-a-roman-szelsoseges-focivezer/48088/


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »