Magyarország jobban teljesít

Akit esetleg és netalán érdekel még a téma: az magyari labdarugdosó válogatott a hollandok elleni tavaszi ledorongoló 8-1 után ott folytatta, ahol abbahagyta, mert Finnország ellen hazai pályán 2-1 arányban úgy kikapott, mint a sicc. Pedig megvolt minden, amit annyira ismerünk már az elmúlt húsz-harminc-negyven évből, kapitánycsere, a játékosgarnitúra cseréje, fogadkozás. Komolyan vette valaki talán?

Igen, komolyan vette. Nem más, mint Orbán Viktor. Nem a Fidesz, nem a kormány, hanem maszatolás és ködösítés nélkül személy szerint megnevezve Orbán. Ez az egész elképesztő futballrögeszme konkrétan az övé.

Megteheti, érvényesítheti, ránk erőltetheti, mert megvan hozzá a hatalma. Nem a jogosítványa, nem a joga, hanem egészen egyszerűen a hatalma, „punktum” alapon.

Ha valami más területről volna szó, akkor hivatkoznia lehetne rá, hogy őt a Nép Bizalma feljogosítja rá, kétharmados többség (ami önmagában is pofátlan hazugság, mert NEM a lakosság kétharmada szavazott rá 2010-ben), satöbbi, blabla. De pont a futballrögeszméjének semmi köze semmiféle népszavazósdihoz, semmiféle úgynevezett Demokráciához és közakarathoz, ezt az egész agyrémet bónuszként kaptuk Orbán mellé. Egyéni hepp, magánmánia.

Márpedig nem akármilyen volumenű közpénzpocsékolás folyik benne. Cirka 150 milliárd (százötvenezer millió, 150 000 000 000) forint közpénz a Ceausescut idéző megalomán stadionépítésekre.

Mi mindent lehetne ennyi pénzből megoldani! Ezer helye volna. Akár egy komplett kistérséget ki lehetne húzni a szarból például Borsodban, Szabolcsban, Hevesben, Békésben. De nem, neki stadionok kellenek, meg a felcsúti felhajtás.

Közben maga a futball is rohad szerteszét, túl a válogatott folyamatos újabb és újabb lebőgésén már arról beszélnek, hogy a klubcsapatok sanyarú pénzügyi helyzete miatt elég volna 10 csapatos NB I, vagy például a tavaly még az első osztályban szerepelt Egert már a harmadosztályból is ki kellett zárni csőd miatt.

Nem is beszélve arról, hogy a magyar bajnokság már a kutyát sem érdekli, nézők alig vannak a meccseken, sőt a tévéközvetítéseket sem nézik.

Csak a szegény Aranycsapat van a lejáratás, sőt a megutáltatás szélére sodorva a folytonos előráncigálás és a szájunkba tömés miatt pótlék gyanánt.

Sokaktól eltérően mindig igyekszem valamiféle türelmet és megértést tanúsítani Orbán iránt, próbálom megérteni a háttértényezőket, kényszerpályákat, külső okokat és gazdasági-politikai realitásokat, amik között egyensúlyoznia kell a kormányzása során. Vannak bizonyos dolgok, amiket az átlagos állampolgár egyszerűen nem tudhat vagy nem érthet, de amik ismeretével és megfelelő súlyú értékelésével Orbán és a Fidesz egyes intézkedései, politikai műveletei érthetőbbé, sőt megérthetővé, netán elfogadhatóvá válnak. Ismerjük el. Nos, ez a futball-rögeszme nem tartozik ezek közé. Ez egy nettó baromság. Úgy, ahogyan van.

Olyannyira, hogy a benyaláshoz, zengedezéshez, ódarebegéshez, megracionalizáláshoz, istenítéshez szokott fideszes csicskamédia és udvaronchad sem tud vele mit kezdeni. Mélységesen hallgatnak, kussban vannak a témáról. Igaz, mit is mondhatnának.

Itt nem lehet a közmunkásokat és a külföldre kimenekült földönfutókat kivonni a munkanélküliek számából, nem lehet a rezsicsökkentéses hókuszpókuszt leírni az inflációból, nem lehet a közröhej tárgyává vált Maszop nyomorát saját népszerűség növekedéseként körbehurcolni.

Az igazság és az elemi korrektség kedvéért azt is ki kell mondanunk: Orbánnak ez a stadionépítős, futballklub-pénzzeltömős, felcsútos hülyesége magyar hülyeség. Ritka kivételként ezt most nem lehet sem a zsidók és Izrael, de még a cigányok számlájára sem írni.

Ez Orbán hülyesége.

Meg azoké, akik rájuk szavaztak, sőt netán majd most is őrá fognak szavazni. Ők viselik a felelősséget érte.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »