Magyarországon is átkelhetett októberben az egyik terroroista

Szerbiában és Horvátországban is regisztrálták az egyik párizsi merénylő holttesténél talált útlevelet, írja a Mandiner. Az Ahmed Al-Mohamed névre szóló útlevél gazdája október 3-án érkezett meg egy görög szigetre, október 7-én lépett be Szerbiába, ahol menedéket kért. Onnan Horvátországon és valószínűleg Magyarországon át vezetett az útja nyugat felé.

A Mandiner cikkében azt írja, Szerbiában és Horvátországban is regisztrálták az Ahmed Al-Mohamed névre kiállított, az egyik párizsi merénylő holttesténél megtalált szíriai útlevél gazdáját, aki mintegy hetven másik menedékkérővel együtt október 3-án a tengeren át érkezett meg egy görög szigetre. Jó eséllyel egy másik terrorista is Görögországon át érkezett Európába, egy társuk pedig Párizs külvárosában élő francia állampolgár volt.

Hírdetés

A görög belügyminiszter-helyettes, Nikos Toskas közleménye szerint az útlevél gazdáját Leros szigetén regisztrálták 2015. október 3-án, ahova Törökországból érkezett egy lélekvesztőn, 69 másik menedékkérővel együtt. A Blic úgy tudja, hogy a férfi 2015. október 7-én Miratovcénál lépett be Szerbiába Macedóniából, menekültkérelmet adott be Preševóban, majd folytatta útját Horvátországon át Nyugat-Európa felé.

Mindezzel egybevág a horvát RTL televízió értesülése, miszerint a szerb-horvát határon fekvő Valkóapáti (Opatovac) melletti befogadóközpontban is regisztrálták az útlevél tulajdonosát, aki aztán Magyarországon, majd Ausztrián át utazott tovább.

Mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »