Már a palesztin zászló is önkényuralmi jelképnek számít?

A legfrissebb információk szerint eddig legalább 1240, többségében civil palesztin vesztette életét az izraeli bombázásokban. A zsidó állam véres agresszióját pedig egyre több ország és szervezet ítéli el. Legutóbb az ENSZ emberi jogi főbiztosa úgy fogalmazott: Izrael háborús bűncselekményeket követhetett el a polgári személyek megölésével, a lakóházak és kórházak elleni tüzérségi támadásokkal két hete tartó gázai övezeti offenzívájában.

Az ártatlan palesztinok lemészárlása ellen már számos tiltakozó tüntetést és felvonulást szerveztek az utóbbi hetekben Budapesttől Párizsig. Mindemellett kiálltak a palesztinok jogai mellett a hazai labdarúgó csapatok szurkolói is. Szolidaritásból a saját drapijaik mellé kitűzték a palesztin zászlót és Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteiket is énekeltek. Hogy mi ezzel a probléma? Egy normális demokráciában bizonyára semmi, de Magyarországon jól tudjuk, hogy főben járó bűn palesztin zászlót lengetni. Az MLSZ éles szemű ellenőrei rögtön ki is szúrták ezt az orcátlan gazemberséget és rögvest repkedtek is a súlyos bírságok.

A derék pécsi ultrák 600 ezer, míg a Fradi és a Debrecen fanatikusai 400-400 ezer forint büntetést lengettek és énekeltek össze csapatuknak az előző bajnoki fordulóban. Az MLSZ a bírságok kiszabásánál arra hivatkozik, hogy a politikának nincs helye a stadionokban. Persze, kíváncsiak lennénk, hogy mikor mernének büntetést kiszabni, mondjuk egy izraeli zászló esetében…

Annak viszont örülhetünk, hogy a magyar zászlóért még nem büntetnek. Azonban a jelenlegi tendenciákat figyelembe véve erre már nem kell sokat várni. Csupán csak idő kérdése, hogy valamelyik nagyokos kitalálja: a piros-fehér-zöld lobogó sérti szegény tótok és románok önérzetét…

Hírdetés

Közismert, az MLSZ az utóbbi években mindent megtesz azért, hogy ahol lehet, ott belerúgjon a szurkolókba. Tavaly novemberben például a Diósgyőr csapatát örvendeztették meg egy félmilliós bírsággal. A piros-fehér ultrákat többek között a „Sturm und Drang” felírat miatt büntették meg. A meccsre kivezényelt MLSZ ellenőrnek vagy nem sikerült befejeznie az általános iskolát, vagy nem figyelt oda eléggé irodalom órán,  de talán tudhatta volna:  a kifogásolt felirat nem valamiféle náci jelmondat, hanem Herder, Goethe és Schiller német írók, költők nevével fémjelzett irodalmi mozgalom.

Szomorú, hogy a rendszerváltás után közel negyed évszázaddal oda jutottunk, hogy az MLSZ azt képzeli magáról, hogy ők valamiféle állam az államban és abban Csányi Sándor a kiskirály. Szomorú, hogy a magyar stadionokban tilos szolidaritást vállalni az elnyomott palesztinok millióival.

Széljegyző


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »