Már biztos: a Rogán-kötvények révén jutott Magyarországra a szír diktátor pénzembere

Már biztos: a Rogán-kötvények révén jutott Magyarországra a szír diktátor pénzembere

A 444.hu és a Direkt36 kiderítette, hogy az egyik letelepedési kötvények révén hazánkba érkező férfi egy fegyver-, kábítószer és embercsempészetből származó pénzeket tisztára mosó nemzetközi bűnszervezet tagja, míg egy másik az Aszad-rezsim pénzembere, aki az amerikai kormány szerint Oroszországból és Libanonból mozgat pénzeket a szír diktatúra számára.

Utóbbi férfi, Atiya Khoury 2017-ben kapta meg a letelepedési engedélyt, így biztossá vált, hogy a Rogán Antal-féle letelepedési kötvényekkel jutott Magyarországra – közölte Demeter Márta.

Az LMP politikusát a bevándorlási hivatal vezetője tájékoztatta erről, azt azonban nem engedték meg az ellenzéki politikusnak, hogy az iratokba is betekintsen. A 444.hu rámutat:

ez a dátum azért érdekes, mert Khouri 2016 nyara óta szerepelt az Egyesült Államok szankciós listáján, az amerikaiak szerint ugyanis ő Bassar al-Aszad szíriai elnök egyik legfontosabb pénzembere, aki készpénzt mozgat Oroszország, Libanon és Szíria között, és akit emberi jogi jogsértések miatt is felelősség terhelhet.

„A magyar állami szervek is közreműködnek abban, hogy bűnözők jöhetnek be Magyarországra, és hogy bűnözőket takargatnak. Perre fogunk menni egyébként az adatokért, és az iratbetekintés miatt is. A mai nemzetbiztonsági bizottsági ülésen sem kaptunk az érintett szervektől semmiféle tájékoztatást, éppen ezért beperelem a bevándorlási hivatalt, az Alkotmányvédelmi Hivatalt, az Információs Hivatalt, az ORFK-t, a Belügyminisztériumot, valamint a Terrorelhárítási Központot is. Mert úgy tűnik, hogy semmilyen más módja nincs már, hogy érvényesítsük képviselőként az ellenőrzési jogosítványunkat. Ezt képviselőként meg kell tegyük Magyarország biztonsága érdekében is” – nyilatkozta a politikus a Hír TV-nek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »