Marci pénzt keresne!

Marci pénzt keresne!

„A választások után visszatérek a munkaerőpiacra” – örvendeztette meg tegnap Magyarországot Gulyás Márton. Ezért kérek mindenkit, akinek lelkes munkaerőre van szüksége, keresse meg a rendszerváltó aktivistát. Egy apróságot azonban kéretik figyelembe venni: Marci „nem pusztán dolgozni, hanem pénzt keresni” szeretne.

„Nekem március végéig lettek kicentizve a tartalékaim; a választások után visszatérek a munkaerőpiacra. Nem pusztán dolgozni – mert munkám most is annyi van, hogy nem is kellene több –, hanem pénzt keresni.” Ezzel a nagyszerű felhívással fejezte be tegnapi interjúját Gulyás Márton.

Ez engem személy szerint nagyon elszomorított. Egyfelől elkeserítő, hogy ennyire kevés már a mikroadományozó! Hát mi van itt, kérem szépen? Már senkit sem érdekel a demokrácia?

Másfelől az ember azt gondolná, hogy egy ilyen tökéletes rendszerváltó aktivistát már előre lestipi-stopiztak. Hol vannak ilyenkor a civilek!? Helsinki Bizottság, Amnesty International, más sorosi migráns-simogatók? Marci csak a választásokig jó? Utána dolgoznia kelljen a pénzért ennek a bátor férfiúnak?

Tehát kérek mindenkit, aki segíteni szeretne, jelentkezzen!

Marci az interjúhoz sajnos nem mellékelt szakmai életrajzot, így az internet alapján tudom csak felidézni a „munka világában” eltöltött pillanatait – természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen egy igen impulzív személyiségről van szó.

Egyfajta prológusként jelezném, hogy Mártonunk már a gimnáziumban is tüntetést szervezett az iskolaigazgató ellen. Ez élénk munkakedvre és fejlett, építő jellegű kritikai szemléletre utal. Ami később is megmaradt, ugyanis a színművészetit azért nem fejezte be, mert „túl radikális gondolkodása miatt rossz volt a viszonya a tanárokkal”.

Na, de nézzük a „munkaerőpiacon” eltöltött éveket.

2013 májusában megzavarta az előadás végi tapsot Markó Iván Az ember tragédiája című táncszínházi adaptációja végén. Szerinte ugyanis Markó nem számolt el az állami támogatással. Ami jól mutatja, hogy hiába művészlélek, nincsenek kulturális skrupulusai. Ez törékeny testalkata ellenére akár színházi jegyszedő szakmára is predesztinálhatja.

2014 januárjában is megmutatta, hogy tökéletesen választ helyszínt akcióihoz. Ugyanis a holokauszt nemzetközi emléknapján zavarta meg a Holokauszt Múzeumban tartott megemlékezést. Úgy érezte, itt kell tiltakoznia a német megszállás áldozatainak emlékműve ellen. A hitoktatói pályára ezért talán nem alkalmas, de lehetne liberális történész.

Nyáron egy „Cigányozás helyett baloldali megoldást” feliratú táblával tiltakozott a Demokratikus Koalíció „Ellenállás napja” című rendezvényén. Nem sokon múlt, hogy eme teljesítményéért Gyurcsány nem fogadta fel az Altushoz nyílttéri szendvicsembernek.

Hírdetés

2014-ben ezen kívül még arra is jutott ideje, hogy a Humán Platform és a Krétakör aktivistáival együtt, „Tedd magad szabaddá!” feliratú papírokkal tüntessen egy Fidesz rendezvény közelében. Orbán Viktor ennek ellenére csak közmunkát tudott ajánlani, ez fokozta hősünk rendszerváltó dühét.

2015 igen dolgos évnek indult. Először a már említett Humán Platform aktivistájaként szervezett kormányellenes tüntetést, majd augusztusban a déli határzár ellen tiltakozott. Szervezési zsenije már itt megmutatkozott, a nevezett akciókon ugyanis majdnem részt vett valaki.

Ősszel aztán ismét kulturális mezőkre tévedt, megzavarta a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlését: besétált a Pesti Vigadóban tartott rendezvényre, majd a pódiumra rohant és mikrofont ragadott. Közlendőjéről nincsenek értékelhető részletek, ugyanis kivezették. Azonban a biztonsági őrökre úgy nézett, hogy bármikor lehetne szinkronszem a Bambi rajzfilm neomodern feldolgozásában.

2016 a megpróbáltatások éve volt. Először rászóltak, amikor drónnal próbált felvételeket készíteni a hatvanpusztai Mészáros-birtokról. Majd – kemény csapást mérve a „diktatúrára” – eltávolította a választási iroda tábláit. Csavarhúzóval és feszítővassal tehát tud bánni, alkalmazását azonban nehezíti, hogy egy alkalomra 41 800 forint órabért számol fel. Akciója után ugyanis ennyi bűnügyi költség megfizetésére kötelezték, azóta erre taksálja magát.

Júliusban aztán vérét adta a demokráciáért, amikor a Városligetben a ligetvédőkkel együtt tiltakozott a Liget Budapest előkészületi munkálatai miatt. Állítása szerint eltörték az ujját, ugyanakkor a biztonsági emberek arról számoltak be, hogy Gulyás Márton sebesítette meg őket azzal a vágóeszközzel, mellyel felhasította az „építkezés területére történő betekintést akadályozó ponyvát”. Hozzáértők szerint teljesítménye tökéletes volt, sajnálatos módon a hamis tanú még nem OKJ által jegyzett szakma.

2017 tavaszán 300 óra közmunkára ítélték a „Sándor-palota festékkel történő megrongálásában betöltött szerepe miatt”. Hősünk az említett 300 óráról diszkréten hallgat azóta is. Ez komoly szempont lehet alkalmazásánál: tud titkot tartani.

Szeptemberben megnyitotta az Agóra nevű fémketrecet az Alkotmány utcában, ahol létrejött az ellenzéki összefogás, ami aztán mégse jött össze. Emellett létrehozta a Közös Ország mozgalmat, aminek új választási rendszert kellett volna létrehoznia. Ez sem jött össze. Ezek alapján tökéletes demokrata politikus lenne – az állásra azonban évtizedes rutinnal pályáznak tucatnyian

Novemberben elfoglaltak egy budai éttermet. Nem ettek, nem ittak, nem loptak, nem fosztogattak. Idővel hazamentek. Ilyen jellegű tevékenységre sajnos az emberiség még nem talált fel szakmát. Azonban érdemes lenne figyelembe venni újító szellemét a semmittevés terén.

2018 január 17-én narancssárga festékkel öntötte le az Állami Számvevőszéképületét. Pillanatnyilag ez szakmai tevékenységének csúcsa. A szobafestői szakmára ennek ellenére sem javasolnánk: ritka trehány munka volt az a mázolás, az ÁSZ melletti éttermet is összepiszkolta.

A fentiek ismeretében kérem a Kedves Olvasókat, találjanak Marcinak valami tevékenységet, amiben kiteljesedhet. Az ajánlatokat a Gulyás Márton által jegyzett Slejm facebook oldalra kéretik elküldeni „Gyuri bácsi, ne hagyj szarban!” jeligére.

Máté T. Gyula – https://matete.pestisracok.hu/

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »