Margit-kórház: Jelenleg nincs rühes ember az osztályon

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó – közölte az intézmény kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy az RTL Klub Híradójához olyan információk jutottak el, hogy október óta rühességgel küzdenek az osztályon. A tévé úgy tudja, betegek és ápolók, illetve hozzátartozóik is rühesek lettek.

A kórház közleményében azt írja, az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.

Hozzátették, hogy a decemberi ismételt bőrgyógyászszakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben.

A kórház közölte, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozására a textíliákat, az ágyneműket és a ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, a bútorok és a berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

Jelenleg nincs rühes ember az osztályon – hangsúlyozták.

Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében – írták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »