Máris itt a böfögés

Az Alföld

Kérem, ez a cím némi magyarázatra szorul, ugyanis az írásnak az égegyadta világon semmiféle köze nem lesz a Nagy Magyar Alföldhöz, ellenben sokkal több kis hazánk miniszterelnökéhez, Orbán Viktorhoz. Aki azonban egyáltalán nem terül el, az Alföldhöz hasonlóan, sőt, viszonylag jól tartja magát, illetve jól tartjuk, mert ha mi nem tartanák, akkor elterülne.

Ellenben úgy vagyok én ővele, mint Petőfi volt az Alfölddel: tán csodálom, ámde nem szeretem. Illetve hát, ha jobban belegondolok, nem is csodálom. Mit nekem a zordon kárpitosnak hentesekkel vadregényes lánya, hát mit csodáljak rajta? Hogy úgy mondjam, ingatag jellemet vagy érdekes pszichiátriai esetet láthatok a sarki kocsmában is, csak azok izgalmasabb figurák, és sört is adnak melléjük. Szóval, okkal vagy ok nélkül, de ritkán találkozunk, még ritkábban elegyedünk szóba, mégis, úriember megválogatja a társaságát, még a szájára venne a világ és pletykálkodnának rólam a kávénénikék, ha ilyen figurákkal mutatkoznék.

Hanem tegnap estefelé Hosszú Katinka (akit sportteljesítménye miatt roppant módon tisztelek, szöges ellentétben mindenféle politikusokkal, akiknek csak bankszámlában lehet mérni a teljesítményét) hozott nekünk egy ezüstöt. Hoz ő még aranyat is, bár ennek is nagyon örültem, hanem egy ismerősöm hívta fel a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök is örül.

Hát örüljön, neki az a dolga.

De meg is osztotta a jó hírt a Facebook-oldalán.

Jól tette. Emberi vonás. Ritka, hogy neki ilyen legyen, de ezek szerint van.

No, de mit szól hozzá a nép?

Gondolom, örül.

Hát, nézzem meg.

Megnéztem, bár ne tettem volna… aztán elkerítettem a lakást szögesdrót akadályokkal, kiépítettem egy hármas védelmi vonalat páncéltörő nehézgéppuskákkal és taposóaknákkal, majd szerződtettem a Francia Idegenlégiót arra az esetre, ha egyedül kevés volnék. Most három Mirage vadászbombázó köröz a fejem fölött a szobában, és a legkisebb gyanús jelre tüzet nyitnak.

Ugyanis az emberek megőrültek. De hát lássuk, mit szóltak – név nélkül, nem úri dolog valakiket névvel kiszerkeszteni, holott elképzelhető, hogy egyszerűen csak részegek voltak. Ha igen, akkor nagyon azok lehettek… Ugyebár, minden azzal kezdődött, hogy a kormányfő azt írta a fotóhoz: „Köszönjük, Katinka!” Ezzel még egyet tudok érteni, én is köszönöm. De jött a kontra.

„Magának köszönjük, Miniszterelnök Úr!”

Hírdetés

Tessék? Orbán is úszott? Sőt, dobogós helyezést úszott? Mit tetszik köszönni?

„Így van. Ő edzett, ő úszott, ő készült… Köszönjük Miniszterelnök Úr!”

„O tette lehetove a VB megrendezeset !”

Csak így, ékezetek nélkül, mondhatni éktelenül. Hát hiszen írhatta volna ékírással is. Azért hallatszik józan hang is.

„5000 forintodba került, ha elosztjuk a költségeket az adófizetők számával. bár az a sejtésem,hogy nyugdíjas vagy.”

No, de riposzt:

„Te a böszmééktől kérd a pénzed.”

„ocsmány sorosbérenc vagy tetűkém!”

„X. Y. a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként trollkodik a miniszterelnök úr facebook profilján!”

„Mindenek az oka SOROS. A tatárok is SOROS miatt jöttek Magyarországra. Trianon és a mohácsi vész is SOROS miatt volt. SOROS miatt ilyen buták és befolyásolhatóak az emberek hazánkban.” (…)

Szele Tamás: Az Alföld

Szele Tamás: Az Alföld

Szele Tamás: Az Alföld

Szele Tamás: Az Alföld


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »