Márki-Zay Péter 20 millióval csapolná meg a fideszes tivornyázást

Márki-Zay Péter 20 millióval csapolná meg a fideszes tivornyázást

A Lázár Jánossal hírbe hozott vadászkastély egyik tulajdonosának vendéglőiben költött tízmilliókat a hódmezővásárhelyi önkormányzat korábbi fideszes vezetése. Márki-Zay Péter független polgármester szerint a dokumentumokból nem derül ki, hogy kik ettek-ittak bő egy éven át, csak az ár ismert. A keretből ő most mintegy 20 milliót spórolna meg utak, járdák építésére.

A miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal és feleségével, Orbán Ráhellel együtt mulatott a hódmezővásárhelyi orvosbálon a Lázár-házaspár. A helyszín, a Fekete Sas, az egyike azoknak a vendéglőknek, ahol milliókat költött a csongrádi város fideszes önkormányzata.

Havonta 3 millió forint – ennyit költött 2016 októbere és 2018 februárja között a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Lázár Jánossal hírbe hozott vadászkastély egyik tulajdonosának vendéglőiben tisztségviselők és meghívott vendégek etetésére és itatására. Márki-Zay Péter 20 millió forintot spórolna meg a reprezentációs költségekből, a pénzt inkább utak és járdák építésére költené.

Hírdetés

„Hogy pontosan mire ment, azt azért nem tudjuk, mert ennek az analitikája nincs meg. Nem látunk részletes nyilvántartást, kimutatást arról, hogy amikor mondjuk tisztségviselők étkeztetése címén ott van, hogy 2, 4, 10 fő, vagy egy nagyobb fogadásnál 200 fő. Ezek pontosan kik voltak, milyen vendégek. Nyilván az Őszi Tárlat megnyitónál ezt sejthetjük, de a legtöbb soron ez nem derül ki. És a nyilvántartást a kérésem ellenére a belső ellenőrzés sem tudta előkeresni” – mondta Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi Fidesz szerint minden forint jó helyre ment. „Praktikusan ezt úgy kell érteni, hogy ha mondjuk egy minisztériumból, vagy valamelyik hivatalból, társintézményből alpolgármester úrhoz vagy polgármester úrhoz érkezett valaki tárgyalni vagy egy megbeszélésre, akkor természetesen utána őt vendégül látták és úgy engedték útjára. Kizártnak tartom, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat dolgozói átmászkáltak volna és ebből a pénzből étkeztek volna” – mondta Cseri Tamás, fideszes önkormányzati képviselő.

A Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat a márciusban és áprilisban reprezentációra költött számláit is nyilvánosságra hozta. Ezek értéke nem éri el 250 ezer forintot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »