Második a robotpropgramozó olimpiána magyar csapat

A BME diákjai a második helyen végeztek XIV. World Robot Olympiad robotprogramozási versenysorozat hétvégén San Joséban megtartott világdöntőjében – adta hírül az ITcafé portál.

A hivatalos nemzeti szervező, az Edutus Főiskola által a nyár elején megrendezett nemzeti döntőben 6 csapat kvalifikálta magát a világdöntőre, három kategóriában és négy korosztályban.

Az Advanced Robotics Challenge kategóriában, ahol 17-25 év közötti fiatalok mérik össze tudásukat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló InnoRobot-X nevű magyar csapat a második helyezést szerezte meg – csapatvezető: Lengyel Richárd, a tagok: Emmert Gergő, Knébel Miklós, Ludvig András László.

A World Robot Olympiad egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »