Meg­is­mét­lőd­het ma Röszke?

Ugyanolyan szögesdróttal körülvont tehervagont készülnek a zákányi határra tolni, mint amivel Röszkénél is elkészült a határzár, a magyarbólyi állomásra pedig már meg is érkezett a vagon. A gyorstelepítésű drótakadály már elkészült, és a baranyai szakaszon is gőzerővel készül a kerítés. A rend­őr­ség és a ka­to­na­ság tel­jes ké­szült­ség­ben van.

Minden jel arra utal, hogy hamarosan lezárják a magyar-horvát határt is, szerda délután a miniszterelnök is azt mondta, ha a körülmények azt diktálják, akármikor elrendelhetik az éles határzárat. A bama.hu információ szerint szerdán már gyakorlatoztatták a rendőröket.

Hírdetés

Szerdán rekord mennyiségű migráns érkezett Magyarországra, csak a magyar-horvát határon 9939 menekültet fogtak el, éjféltől reggel hatig pedig 1776 migráns lépte át illegálisan a határt – ez majdnem kétezerrel több, mint amennyien a szerb-magyar határzár előtti napon érkeztek az országba.

Ha a határzárat bevezetik, csakúgy, mint Röszkénél, a kerítés túloldalán torlódnak fel a menekültek, miközben az elmúlt időszakban a horvát rendőrség már bizonyította, hogy képtelen kezelni a helyzetet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »