Még korántsem szellőztették meg az összes adatot Clintonról

Még korántsem szellőztették meg az összes adatot Clintonról

Vannak még nem közölt anyagaink Hillary Clinton kampányával kapcsolatban – mondta Julian Assange a CNN egyik műsorában.

A Wikileaks alapítója a CNN-nek azt nyilatkozta, még bőven vannak olyan anyagaik, melyeket nem fedtek fel. Az információk kiszivárogtatását azzal indokolta, hogy a választóknak tudniuk kellett róla. „Ha később hoztuk volna nyilvánosságra, képzelje csak el, mekkora felháborodást keltett volna a Demokrata Párt hívei közt. Meg kellett lennie” – mondta.

Hírdetés

A riporter arra hivatkozva, hogy Assange többször kritizálta már Clintont, legutóbb egy júniusi interjúban, azt firtatta, személyes ügyről van-e szó, mellyel bántani szeretné a demokraták elnökjelöltjét. Assange azt válaszolta: „Soha nem mondtam, hogy ártani szeretnék Hillary Clintonnak. A riporter használta ezt a kifejezést.”

A Wikileaks a múlt pénteken a Demokrata Párttól megszerzett több ezer levelet publikált, amelyek arról tanúskodtak, hogy a párt nem volt pártatlan, megpróbálta elgáncsolni Bernie Sanders kampányát, hogy Clinton lehessen az elnökjelölt. A kiszivárogtatással kapcsolatban Oroszországot is szóba hozták, mely azonban visszautasította a vádakat. John Kerry amerikai külügyminiszter Moszkvában is járt a héten, hogy beszéljen Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Barack Obama amerikai elnök mindent lehetségesnek tart: az NBC-nek adott interjújában nem állította egyértelműen, de nem is zárta ki azt, hogy a Wikileaks Oroszországgal fogott össze.

Assange a felfedetlen információkat „nagyon érdekesnek” nevezte. „Meglátjuk, mi lesz velük” – mondta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »