Még nem tudja a Fidesz, kit indítson Szeged

A Jobbik színeiben induló Tóth Péter nem tartja meglepőnek, hogy a kormánypárt nem talál megfelelő embert a hagyományosan szocialista körzetben.

Még mindig nincs hivatalos jelöltje a Fidesz–KDNP-nek a Csongrád megyei 1-es számú választókerületben az április 8-i országgyűlési választásokon.

A Jobbik színeiben induló Tóth Péter szegedi elnök szerint nem meglepő, hogy a kormánypárt nem talál megfelelő embert a hagyományosan szocialista körzetben. Korábban a polgármesteri székért Botka Lászlóval szemben alulmaradt Kothencz János és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár neve is felmerült, az utóbbi időben pedig Bartók Csabát, az egykori válogatott kézilabdázót emlegetik lehetséges jelöltként.

A Fidesz–KDNP november végén tette közzé a választási listáját, azóta kérdőjeles, ki indulhat a Szegedet is érintő körzetben. Négy éve az MSZP-s Szabó Sándor a szavazatok 40 százalékát kapta, megelőzve a 34 százalékkal végző fideszes Bohács Zsoltot. A jobbikos Rácz Tibor 15 százalékot ért el 2014-ben.

 „Valószínűleg az lehet a hátterében, hogy a Fidesz nem talált még alkalmas jelöltet. Ezt nem is csodáljuk, mert Szeged abszolút nem számít a Fidesz fellegvárának” – fogalmazott Tóth Péter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »