Még tartja magát a nyár, de a hétvégén jön a lehűlés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhőzet lehet az égen. Csapadék sehol sem alakul ki. A Fertő környékén megerősödhet a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön is derült, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Pénteken napos, többnyire csapadékmentes idő várható, de délután a Dunántúlon már megnövekedhet a felhőzet, és főként északnyugaton zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében várható, illetve éjszaka erősödik meg északnyugaton az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Szombaton kezdetben gomolyfelhős, napos idő valószínű, majd nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alatt marad a maximum.

 

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között alakul, de a kezdetben még kevésbé felhős Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet, a tartósan csapadékos helyeken pedig nem emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »