Megalakult az első anarchista LMBTQI+ milícia Szíriában – persze a keresztényeket is kinyírják

Megalakult az első anarchista LMBTQI+ milícia Szíriában – persze a keresztényeket is kinyírják

Régi szabály, hogy az ember már semmin ne lepődjön meg, ami a Közel-Keleten történik, de ez a fénykép végül azért kicsúszott e szabály alól.

A fotón a frissen alapított The Queer Insurrection and Liberation Army (TQILA, Queer Felkelés és Felszabadulása Serege) milícia tagjai láthatóak Rakkában, a szíriai városban, ami nemrég még az Iszlám Állam egyik fontos központja volt, jelenleg pedig folyamatosan folynak a harcok a város felszabadításáért. Molinójukon az olvasható, hogy „Ezek a buzik fasisztákat ölnek.”

Ugyan elsőre az egész tűnhet valami fura internetes tréfának is, de egyelőre minden jel arra utal, hogy egy létező társaságról van szó.

A csoport az International Revolutionary People,s Guerrilla Forces (IRPGF, Nemzetközi Forradalmi Népi Gerilla Erők) nevű anarchista milícia LMBTQI+-tagozata. Az IRPGF egy ismert marxista-anarchista tömörülés, melynek tagjai a kurdok oldalán harcolnak. Az IRPGF egy egysége az International Freedom Battalion nevű törömülésnek (IFB, Nemzetközi Szabadság Zászlóalj), ami azokat a külföldről érkező harcosokat fogja össze, akik a kurdok oldalán harcolnak az Iszlám Állam ellen.

Hírdetés

Az IFB megalakulását 2015 nyarán jelentették be, mára számos külföldi szélsőbalos szervezet a tagja, melyek küldtek is embereket harcolni a dzsihádisták ellen. A Vice korábban részletes cikkben mutatta be például azt, hogy görög anarchisták hogyan mentek el Szíriába, hogy fegyverekkel harcoljanak a kurdok oldalán az IRPGF tagjaiként.

Azt nem lehet tudni, hogy az LMBTQ-tagozatnak hány tagja van, ugyanis ezt biztonsági okokból a szervezet nem hozta nyilvánosságra. Rakkában és a környékén kevéssel ezelőtt is életveszélyes volt vállaltan melegnek lenni, az ISIS számos alkalommal végzett ki embereket kifejezetten azért, mert homoszexuálisnak gondolták, időnként a tetőkről levetve őket.

Az egység szóvivője, Heval Rojhilat arról beszélt a Newsweeknek, hogy számos elvtársuk már jelenleg is Rakkában harcol. A csoport azután alakult meg, hogy tagjaik elszörnyedve figyelték, ahogy fasiszták és szélsőséges erők világszerte a meleg közösségre támadnak, és számtalan embert gyilkoltak meg, arra hivatkozva, hogy „betegek, természetellenesek”.

Közleményükben nem csak a dzsihádistákra, de azokra a keresztény konzervatívokra is kitértek, akik a világ másik felén lépnek fel a meleg közösségek ellen.

444.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »