Megállapodott egymással a kormány és az ÉVOSZ

Megállapodott egymással a kormány és az ÉVOSZ

Tavaly novemberben, 1989 óta először, megállapodás született a kormány és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) között az ágazatban működő vállalkozások fejlődésének támogatásáról – mondta Varga Mihály az építőipari támogatói okiratok átadásán. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: ennek eredménye, hogy a mai napon az első kilenc vállalkozásnak átadhatjuk az összesen 1,9 milliárd forint támogatásról szóló okiratokat.

Az eltelt mindössze négy hónap alatt közös munkával tudták kialakítani a pályázati rendszert, megtörtént a kiírás, sőt az első sikeres vállalkozásoknak a mai napon a támogatói okiratokat is átadhatták – hangsúlyozta a tárcavezető.

A miniszter szólt arról, hogy a kormány az ágazatban működő vállalkozások technológiai felkészültségének és hatékonyságának javulását várja az Építőipari Támogatási Programtól. Ezáltal pedig a cégek magas műszaki színvonalú teljesítménnyel tudnak majd megfelelni a Magyarországon erőteljesen növekvő piaci igényeknek.

– egészítette ki. Varga Mihály elmondta, hogy az építőipar az egyik legfontosabb nemzetgazdasági ágazatunk, amely tavaly a GDP mintegy 4 százalékát adta, valamint a 4,2 százalékos növekedésnek több mint 20 százaléka közvetlenül köthető az építőipar jelentős bővüléséhez.

Továbbá az ágazatban, az országos tendenciához hasonlóan, emelkedik a foglalkoztatottak száma is, így még 2016-ban 278 ezren dolgoztak ebben a szektorban, 2017-ben ez a létszám már elérte a 320 ezret – közölte a miniszter.

A tárcavezető szerint az építőipar továbbra is lendületes növekedési pályát követhet, ezt támogatják a versenyszféra bővülő beruházásai, valamint kiemelt hangsúllyal az emberek, a családok lakásépítései és felújításai is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »