Megérkezett Klaus Johannis Csíkszeredába

Elkezdődött Klaus Johannis államfő csíkszeredai látogatása kedden. Az államelnök reggel tízkor érkezett meg a Hargita Megyei Tanácshoz, ahol Borboly Csaba Hargita megyei és Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnökök fogadták.

Fotó: Borboly Csaba Facebook-oldala

A megyei tanács előtt az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta felhívására néhány tucat tüntető székely zászlókkal és német feliratokkal várta az államfőt.

Johannis ezután a Koherencia és tanszparencia – Hargita és Kovászna megyei szintű jó gyakorlatok című beszélgetésen vesz részt a két megye helyi közigazgatási képviselőivel. Később meglátogatja a Szent Miklós ortodox katedrálist és a csíksomlyói kegytemplomot és ferences kolostort, valamint a Szent István Otthont. Ezután a Hargita Gyöngye (Perla Harghitei) ásványvízgyárat tekinti meg Csíkszentkirályon.

Az államfő 14 óra 10 perckor érkezik Sepsiszentgyörgyre, a Kovászna Megyei tanácshoz, ahol a klaszterek és közösségi fejlesztési társulások képviselőivel találkozik. 17 órakor már Vrancea megyében lesz, ahol a mărăști-i mauzóleumot látogatja meg, félórával később pedig felszólal. A napot emlékzászló felvonásával zárja ugyanitt.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »