Megerőszakolásra ítéltek egy 17 éves lányt Pakisztánban – ilyen kultúra kell nekünk?

Őrizetbe vette egy falu tanácsának vezetőjét és 20 tagját a pakisztáni rendőrség, miután utasítást adtak arra, hogy bosszúból erőszakoljanak meg egy fiatal lányt, írja az MTI.

A tanács azért rendelte el a nemi erőszakot, hogy megbüntessék a lány fiútestvérét, aki állítólag megerőszakolt egy másik lányt ugyanabban a faluban.

A 17 éves lányt a közép-pakisztáni Pandzsáb tartomány Multán városában erőszakolták meg kedden – közölte a helyi rendőrfőnök, aki szerint a fő vádlott elmenekült.

Hírdetés

Pandzsáb főminisztere elrendelte, hogy a rendőrség vegye őrizetbe a tanács minden tagját és alkalmazza velük szemben a terrorellenes jogszabályokat.

A pakisztáni jogvédők a falusi tanácsok felszámolását követelik, mivel rendkívül kegyetlen ítéleteket hoznak nőkkel szemben, és a családok közötti torzsalkodások rendezésére hivatkozva a döntések áldozata sok esetben az egyik családhoz tartozó valamelyik leánygyermek.

Ugyanakkor nemcsak a falusi tanácsok hoznak brutális döntéseket, hanem a többségében muzulmánok családok sem tolerálják a szokásoktól való eltérést. Rendszeresek az olyan esetek, amikor legközelebbi rokonaik gyilkolják meg a fiatalokat, mert nem kedvük szerint házasodtak, vagy félreléptek. Pakisztánban 2015-ben több mint 2100 becsületgyilkosságot követtek el – az áldozatok többsége nő.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »