Meggyanúsítottak egy volt főügyészt is a Gyárfás-ügyben

Gyanúsított lett az a volt főügyész, akinek Gyárfás Tamás októberben átadta a hangfelvételek leiratát, ám ő mégsem lépett, közölték a hatóságok. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatója szerint „hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt.”

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított nyomozás során, 2018. április 20-án, a Központi Nyomozó Főügyészség házkutatást tartott. A gyanúsítottat a házkutatás után kihallgatták, írják.

A közölt megalapozott gyanú lényege szerint a volt főügyész az akkori, illetve korábbi hivatali beosztásából eredően hivatalos tudomással rendelkezett arról, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtóját keresik a hatóságok.

A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát átvette. A leirat átadója az időközben felbujtással meggyanúsított egyik személy volt, írja az ügyészség. Ez feltehetően Gyárfás Tamás lehetett, a hangfelvétellel egyébként állítólag őt zsarolták, erről itt írtunk bővebben.

Hírdetés

A tájékoztatás szerint a leirat átadója személyesen ismerte a főügyészt, és tanácsot kért tőle.

DR. I. S. P-NEK FEL KELLETT ISMERNIE, HOGY A LEIRATBAN FOGLALTAK OLYAN ÚJ BIZONYÍTÉKOK, AMELYEK JELENTŐS MÉRTÉKBEN HOZZÁJÁRULHATNAK AZ EMBERÖLÉS FELBUJTÓJÁNAK AZONOSÍTÁSÁHOZ, E SZEMÉLY, VAGY SZEMÉLYEK BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGRE VONÁSÁHOZ – írja a közlemény.

Ennek ellenére nem teljesítette ügyészi kötelességeit, nem adta át a bizonyítékokat a nyomozóknak, az átvett leiratot az irodájában tárolta. Ezeket a bizonyítékokat a Központi Nyomozó Főügyészség egy házkutatáson foglalta le, folytatódik a közlemény.

Az emberölés felbujtóinak gyanúsítotti kihallgatását követően történt meg dr. I. S. P. gyanúsítotti kihallgatására. Dr. I. S. P. a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A továbbiakban szabadlábon védekezik.

index


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »