Meghalt a katalán kormány ellen vádat emelő spanyol főügyész – Valamilyen fertőzést kapott Argentínában – S ÖN EZT ELHISZI?

Hatvanhat éves korában szombaton meghalt José Manuel Maza spanyol főügyész Argentínában – tudatta Mariano Rajoy spanyol kormányfő. A főügyész vezette a nyomozást a szakadár katalán kormány és tagjai ellen, illetve ő kezdeményezte a büntetőeljárást ellenük. Hogy milyen váratlan fertőzések vannak…Na, hogy ez a legújabb hamis zászlós hadművelet, arra a fejemet teszem…

A spanyol miniszterelnök a Twitteren közvetítette a kormány részvétét a főügyész családjának és barátainak. Az Europa Press spanyol hírügynökség jelentése szerint Maza valamilyen fertőzéssel került kórházba Buenos Airesben, már nem tudtak rajta segíteni. Hogy milyen váratlan fertőzések vannak…Csak úgy, sitty-sutty meghal a főügyész, aki a nyomozást vezette a szakadár katalán kormány és tagjai ellen, illetve ő kezdeményezte a büntetőeljárást ellenük. Na, hogy ez a legújabb hamis zászlós hadművelet, arra a fejemet teszem…

A főügyész vezette a vizsgálatot a katalán függetlenségi népszavazás ügyében, november elején kezdeményezte a büntetőeljárás megindítását a volt katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt.

A Brüsszelbe menekült Carles Puigdemont katalán elnököt és kormányának 13 tagját (köztük a Belgiumban tartózkodó 4 kabinettagot) Spanyolországban akár 30 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. Azt a 9 politikus, aki Spanyolországban maradt, előzetes letartóztatásba helyezték.

Katalóniában október 1-jén tartottak függetlenségi népszavazást, amelyen a résztvevőknek, a választásra jogosultak 42,3 százalékának mintegy 90 százaléka szavazott az elszakadásra Spanyolországtól. Madrid a szavazást alkotmányellenesnek minősítette.

A katalán parlament október 27-én kiáltotta ki a függetlenséget, Mariano Rajoy spanyol kormányfő még aznap menesztette a katalán kormányt, feloszlatta a parlamentet, és december 21-re előrehozott tartományi választásokat írt ki.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »