Meghalt a sorozatgyilkos Charles Manson

Meghalt a sorozatgyilkos Charles Manson

LOS ANGELES. Meghalt 83 évesen Charles Manson hírhedt amerikai tömeggyilkos, szektavezér a hétvégén a Kalifornia állami Kern County egyik kórházában – tudatták helyi idõ szerint vasárnap éjjel a helyi hatóságok.

Mansont néhány napja szállították kórházba, miután romlott az egészségi állapota. A kaliforniai büntetés-végrehajtási intézet szerint a férfi természetes halált halt, egyéb részleteket nem közöltek.   

A szektavezér 1969 augusztusában követõinek egy csoportját brutális gyilkosságsorozatra vette rá Los Angelesben. Az áldozatok között volt Sharon Tate, Roman Polanski filmrendezõ várandós felesége is. Vele együtt egy Los Angeles-i villa négy vendégével végeztek. Másnap a gyilkosok Leno és Rosemary LaBianca üzletember házában öltek. A "Manson család" nevû banda öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja faji háború kirobbantása volt.   

Manson maga nem volt a tetthelyen, de egy hosszú, látványos tárgyalássorozat eredményeképpen az események fõ irányítójaként 1971-ben halálra ítélték. Ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minõsítették a halálbüntetést. Az államban késõbb visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.   

A banda nõi tagjai, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten a tárgyalások során végig lojálisak maradtak Mansonhoz, akit Jézus Krisztusként emlegettek. Csak késõbb távolodtak el tõle, és bánták meg tetteiket. Atkins 2009-ben, 61 évesen halt meg a börtönben rákban. Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »