Meghosszabbították Beke István előzetes letartóztatását – románokkal van összezárva

Az ügyészség kérésére elrendelte a bukaresti táblabíróság a merényletkísérlettel vádolt kézdivásárhelyi Beke István Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítását 2016. január 29-ig.

A székely HVIM-es védőügyvédje ezúttal jelen volt a keddi tárgyaláson, feleségét azonban nem engedték be a terembe – számol be a Székely Hírmondó napilap. Az ítélet nem végleges, negyvennyolc órán belül a legfelsőbb bíróságon lehet fellebbezni, ebben az esetben az újabb tárgyalást jövő hét elején tarthatják.

A lap szerint borítékolható, hogy a fellebbezésnek nem adnak helyet, ugyanis a bírók nem a közvélemény álláspontját, hanem a DIICOT nyomozási jegyzőkönyvét nézik, ami nagyon súlyos vádakat tartalmaz.

A napilap értesülései szerint Beke Istvánt továbbra is a bukaresti rendőrség központi fogdájának tízágyas szobájában tartják fogva, jelenleg heten vannak a helyiségben. Feleségével nem találkozhatott, viszont a karácsonyi csomagot átadták neki. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnökeként is tevékenykedő férfi mellett tucatnyi alkalommal tüntettek Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön, igazságot követelve az ügyében.

Édesapja, Beke Ernő a Facebook-oldalán azt írja, idén még egy alkalommal, 26-án lesz demonstráció, arra engedélyük is van.

"Aki úgy érzi, hogy megint itt a helye, kérem, jöjjön el, hiszen minden egyes tiltakozó jelenléte nagyon fontos közös ügyünk előbbre vitelében" – írja Beke Ernő.

(SZH – Krónika nyomán)

Korábban írtuk: 

Oláh gazságszolgáltatás: a petárdás székely előzetesben, a merényletre készülő iszlamista szabadlábon marad

Ismét tüntettek Beke István mellett; egy társa szerint csak "heccelni" akarták a hatóságokat a "játékbombával"

Újabb részletek: ezzel vádolja Beke Istvánt a román ügyészség


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »