Megint megrongálták a legendás magyar vadászpilóta sírját

Megint megrongálták Vitéz Szentgyörgyi Dezső, a Magyar Királyi Honvéd Légierő legendás vadászpilótájának Farkasréti temetőbeli sírját: míg korábban egy bronz Il-18-ast loptak le a sírkő tetejéről, idén augusztusban a helyette odakerült márvány Bf 109-es vadászrepülőgépet vitték el – derült ki B. Stenge Csaba Facebook-bejegyzéséből.

A hadtörténész egy, a Szentgyörgyi család által hétfőn készített fotót tett közzé a megrongált sírhelyről, valamint a még 2011. október 28-án, a sírkő márvány részének átadásakor készített saját képeit is feltöltötte.

„Azért csatolok több, különböző szögből készült képet a márvány Messerschmittről, hogy jól azonosítható legyen” – írta, és mindenkit arra kért, ossza meg Facebook-oldalán a bejegyzését, hogy minél többen lássák a repülőgépet, hátha felbukkan valahol.

„Minél több emberhez eljut a hír, annál nagyobb az esély arra, hogy valaki tud valamilyen használható információval szolgálni” – hangsúlyozta B. Stenge Csaba, aki abban bízik, ha nagy nyilvánosságot kap az eset, a sírrongáló biztos nem tudja majd eladni a márvány vadászrepülőt.

mno


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »