Megnyitotta logisztikai központját Szereden az Amazon

Megnyitotta logisztikai központját Szereden az Amazon

SZERED. Szereden nyitotta meg egyik legnagyobb és technológia szempontjából legfejlettebb központját az Amazon társaság. A cég pozsonyi irodáiban meglévõ 850 munkahely mellett újabb, több mint 1 000 állandó munkahelyet hoz létre.

A cég a vásárlók által egész Európából visszaküldött termékekre összpontosít, ami annyit jelent, hogy olyan termékekkel foglalkozik majd, melyeket a vevõk nem vettek át, illetõleg visszaküldtek. Az Amazon jelenleg két ilyen jellegû logisztikai központot mûködtet.

„Vásárlóink a széles választék és a kényelmes vásárlás végett választják az Amazont. A szeredi központnak fontos szerepe van küldetésünk beteljesítése terén, tehát, hogy a világ egyik legnagyobb vásárlóbarát társaságává váljunk” – nyilatkozta Matt Greene, a központ menedzsere.

A létesítmény több mint 60 000 négyzetméter alapterületet foglal el a szeredi ipari parkban, és készen áll a legfejlettebb technológia, a modern hardver- és szoftver megoldások használatára.

„Üdvözlünk minden pozitív jellegû beruházást, mely hozzájárulhat régiónk gazdagításához és az életszínvonal emelkedéséhez. Pozitívnak tartom, hogy az Amazon nemcsak új munkahelyeket teremt, de fejlett technológiát is hoz magával” – hangsúlyozta Martin Tomèányi, Szered polgármestere.

A cég szakemberek, illetõleg egyetemet végzettek számára egyaránt biztosít munkahelyeket. A térség, ahol központját megnyitotta, egyike Szlovákia legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkezõ vidékeinek. A munkaerõ toborzása jelenleg kezdeti fázisában van. A cég PR menedzsere szerint a toborzókampányt Szlovákia valamennyi megyéjében meghirdették. A jövedelmen és a kedvezményeken kívül az Amazon a karrierépítést is támogatja. „Célunk, hogy szlovákiai munkáltatók között munkahelyválasztás tekintetében az elsõk legyünk” – jegyezte meg Miroslava Remenárová PR menedzser.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »