Megpályázná az atlétikai világbajnokságot a szövetség és a kormány?

A kormány kész támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megpályázását – értesült az atv.hu. A portálnak az egyik résztvevő azt mondta: a hétfői, zárt nagyköveti értekezleten már elhangzott a szándék. Korábban nemzetközi sportlapok írtak arról, hogy Budapest pályázni készül, és megjelentek olyan hírek is, hogy az atlétikai szövetség tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF) az ügyben.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke az atv.hu-nak azt mondta: a londoni világbajnokságon a MASZ főtitkárával együtt tájékozódtak a nemzetközi szövetségnél a szempontokról, amelyek egy ilyen súlyú esemény megrendezéséhez fontosak lennének. Gyulai azt is elárulta, hogy a londoni világbajnokság előtt egyeztettek Fürjes Balázzsal, a kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztossal, aki arra biztatta őket, hogy „tájékozódjanak”.

Egy atlétikai világbajnokság megrendezésének elengedhetetlen feltétele lenne egy új, atlétikai stadion építése. Az épülő új Puskás Stadionban ugyanis nem lesz futópálya, az csak focimeccsek rendezésére lesz alkalmas. A végül visszavont 2024-es olimpiai pályázatban is szerepelt az atlétikai stadion, ami a Lágymányosi hídtól délre, a pesti oldalon kapott volna helyet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »