Megrovást kapott az orvos, miután Éger István fizetéséről kérdezett

Megrovást kapott az orvos, miután Éger István fizetéséről kérdezett

Megrovást kapott Kunetz Zsombor orvos a sajtóban tett nyilatkozataiért a Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai bizottságának elsőfokú határozata szerint – erről maga az érintett számolt be a blogján, írja a bejegyzést megtaláló Népszava.

Kunetz Zsombor orvosblogger még májusban érdeklődött az Éger István MOK-elnöknek és az elnökségnek járó juttatásokról, továbbá arról is érdeklődött, hogy miként használja fel a tagdíjakat és egyéb bevételeit.

A kamara előbb az adatokért 88 ezer forintot kért saját tagjától, majd etikai vizsgálatot kezdeményezett Kunetz ellen. Végül a szervezet az orvos által kért gazdálkodási és béradatokat kitette a honlapjára, köztük azt is, hogy mennyit keres Éger István, a testület elnöke, aki – mint kiderült – havonta bruttó 1 millió forintot visz haza.

Az etikai vizsgálatot egyébként éppen Éger István és Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke kezdeményezte Kunetz ellen – derül ki a blogbejegyzésben megosztott dokumentumból.

Az ügy további érdekessége, hogy ugyanezt a megrovást kapta az a veszprémi onkológus is, aki csak olyan betegeken végzett el életmentő beavatkozásokat, akik 150 ezer forintot fizettek neki. De például az ellen a nőgyógyász ellen kamarai etikai vizsgálat sem indult, aki a MOK és annak vezetőinek a kritizálásánál sokkal súlyosabb etikai elbírálás alá kellene, hogy essen – írja blogján Kunetz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »