Megsértődött Putyin

Megsértődött Putyin

Az orosz gazdaság elég ellenálló ahhoz, hogy átvészelje a nyugati szankciókat, és az ország szuverén adósságbesorolásán valószínűleg javítani fognak az év végéig – mondta a Reutersnek Kristin Lindow, a Moody’s Investor Ser­vice első alelnöke nem sokkal azelőtt, hogy kiderült:

Donald Trump amerikai elnök nem hajlandó azonnal szankciókat hozni Moszkva ellen a választásba való beavatkozás miatt, bár erre törvény kötelezi.

Ehelyett a pénzügyminisztérium nyilvánosságra hozott egy listát az érintett orosz üzletemberekről. Ezen 114-en szerepelnek, köztük Dmitrij Medvegyev miniszterelnök, Szergej Lavrov külügyminiszter, az elnök 42 tanácsadója, a titkosszolgálatok és az állami tulajdonú nagy cégek vezetői, valamint 96 olyan legalább egymilliárd dolláros vagyonnal rendelkező oligarcha – például Roman Abramovics és Oleg Gyeripaszka alumíniummágnás –, aki ellen nyomozás folyik az Egyesült Államokban a Trump volt kampánymenedzserével való feltételezett kapcsolata miatt.

Az orosz elnök barátságtalan lépésnek minősítette a lista összeállítását, és bántónak nevezte, hogy ő maga nem került fel rá.

– mondta Putyin az ITAR-TASZSZ tudósítása szerint.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »