Megszólalt Kim Dzsong Un: kiderült, mi a célja Észak-Koreának

Az észak-koreai vezető úgy fogalmazott: „Végső célunk az, hogy megteremtsük a valós erőegyensúlyt az Egyesült Államokkal szemben, s annak vezetőit elriasszuk attól, hogy katonai megoldásról beszéljenek”.

Kim Dzsong Un jelezte azt is, hogy országa a szankciók ellenére is tökéletesíteni akarja nukleáris erejét. Tudósainak és mérnökeinek a jövőben is dolgozniuk kell az észak-koreai rakétatechnika további korszerűsítésén – tette hozzá.

Hírdetés

Az ország sikereket ért el rakétapotenciáljának fejlesztése terén, annak ellenére, hogy évtizedek óta büntető intézkedések vannak érvényben vele szemben – mondta, hangsúlyozva, hogy Phenjan meg akarja mutatni a „nagyhatalmi sovinisztáknak, miként képes tovább haladni útján a korlátozó intézkedések ellenére is”.

Sikeresnek nevezte a mostani rakétatesztet, megállapítva, hogy a Hvaszong-12-es típusú közepes hatótávolságú rakéta a tervezettnek megfelelő röppályán haladt, átrepült Japán második legnagyobb szigete, Hokkaido felett, majd pontosan a kijelölt helyen csapódott a Csendes-óceánba.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »