Megtalálhatták a Dunába szórt 130 ezer euró tulajdonosát

A bécsi rendőrség szerint nem bűncselekményből származik a Duna-csatornában talált 130 ezer euró (több mint 40 millió forint), úgy ítélték meg, hogy a pénzt valaki elvesztette, ezért megszüntették az eljárást. Az alsó-ausztriai rendőrség azonban folytatja a nyomozást.

Meg nem erősített médiaértesülések szerint egy idős férfi szórhatta a vízbe a pénzt, amelyet a rendőrség a bécsi talált tárgyak osztályának ad át.

Hírdetés

Paul Eidenberger rendőrségi szóvivő pénteken közölte, hogy kihallgattak egy arra futó férfit, akinek vallomása hihető és egybevág más szemtanúk észrevételeivel. Nem erősítette meg viszont a Kronen Zeitung című osztrák napilap online kiadásának értesülését, amely szerint egy zavarodott idős férfi az összes megspórolt pénzét dobta a vízbe.

Az alsó-ausztriai rendőrség ugyanakkor közölte: folytatja a nyomozást, mivel a történtek összefüggésben állhatnak egy korábbi esettel, amely során már egy személyt letartóztattak.

A bécsi rendőrség a készpénzt a bécsi talált tárgyak hivatalának adja át hétfőn. A hivatalban egy évig őrzik meg az összeget, amelyért ha jelentkezik tulajdonosa, tanúkkal kell majd igazolnia magát.

A rendőrség vizsgálja még azt a feljelentést is, amely szerint a pénz egy részét elvitték, mielőtt lefoglalták volna a 130 ezer eurónyi bankjegyet. Megvizsgálják továbbá azokat a személyeket is, akik az elmúlt napokban jelentkeztek az összegért.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »