Megtalálták a francia kislány holttestét, aki tavaly tűnt el egy esküvőről

Maëlys de Araujo tavaly augusztusban tűnt el egy esküvőről, a francia Alpokban található Pont-de-Beauvoisinban, Grenoble városától északra. A kislány holttestét most fedezték fel, miután a gyilkosa beismerte a tettét és a maradványaihoz vezette a hatóságokat. 

Nordahl Lelandais, a harmincnégy éves egykori katona, akinek az autójában korábban megtalálták a kislány vérét, azt mondta, véletlenül ölte meg a gyermeket, és később meg akart szabadulni a holttesttől. A férfi bocsánatot kért a kislány szüleitől, a rendőrség azonban további részleteket nem közölt, így nem derült, pontosan mi történt.

Maëlyst utoljára tavaly augusztus 27-én látták a lakodalom gyermekek számára kialakított részén. Eltűnését követően a rendőrök keresést indítottak, közel kétszázan kutattak a kislány után. Lelandais már az esküvő vendégeinek kikérdezése közben gyanússá vált, vallomása komoly ellentmondásokat tartalmazott. Néhány héttel később le is tartóztatták, amikor az autójában megtalálták Maëlys vérét. A férfi mindvégig tagadta bűnösségét, csak akkor tört meg, amikor a cipőjén is vérnyomokat fedeztek fel.

A nyomozás során újabb fordulat következett be, amikor a férfi számítógépén különös dolgokat találtak a rendőrök. Kiderült Lelandais éppen akkor keresett rá az interneten az emberi test bomlására, amikor tavaly áprilisban Chambéry környékén nyoma veszett a 23 éves Arthur Noyer-nak. A férfi holttestére szeptemberben talált rá egy túrázó. Lelandais beismerte, hogy a közelben tartózkodott Noyer eltűnésekor, de tagadta bűnösségét. 

A hatóságok most további eltűnésekkel is kapcsolatba hozzák a férfit. 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »