Megvannak a Ritz hotelből ellopott ékszerek

Megvannak a Ritz hotelből ellopott ékszerek

A francia rendőrség csütörtök estére megtalálta az összes ékszert, amelyet a párizsi Ritz szálló kirakataiból előző este loptak el – írja az MTI.

A kirakatokat három férfi fejszékkel törte be, majd kiszedte az ékszereket és továbbadta két társának. Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül. „A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket” – hangsúlyozta a rendőrség.

A három baltást szinte azonnal elfogták rendőrök, a két cinkosnak azonban sikerült autón és motoron elmenekülnie 4,5 millió euró értékű ékszerrel. A zsákmányt egy hátitáskában a motoros vitte, ám balszerencséjére elütött egy gyalogost, és emiatt elejtette a táskát.

A Reuters brit hírügynökség a rendőrség nyomozói csoportjához közel álló forrásra hivatkozva jelentette, hogy minden ékszer a táskában volt, így azok megkerültek. A rendőrség megtalálta a meneküléshez használt autót is Párizstól 20 kilométerre, azon a környéken, amelyen a három baltás lakott.

A banda további két tagja még feltehetően szökésben van, mert elfogásukról nem beszélt a hír forrása. A BBC beszámolója szerint a meneküléshez használt autót a francia fővárostól északra, Sannoisban találták meg.

A kerületben 2014 után megerősítették a rendőrségi jelenlétet, miután a téren – ahol a francia igazságügyi minisztérium is található – több ékszerboltot is kiraboltak.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »