Megvásárolható az a fotó, amelyet éppen halála előtt írt alá Kennedy

Megvásárolható az a fotó, amelyet éppen halála előtt írt alá Kennedy

A történelmi dokumentumok kereskedelmére szakosodott amerikai Raab Collectionnél most egy igazán értékes fotót lehet megvásárolni. A képen John F. Kennedy egy íróasztal mögött ül, érdekessége pedig az, hogy az egykori amerikai elnök épp a halála előtti napon dedikálta azt.

http://mno.hu/

A Historycentral.com-on elérhető, hogy Kennedy mit csinált 1963. november 21-én. Először megreggelizett a gyerekeivel, majd a texasi San Antonióba indulása előtt találkozott az USA Gabonba és Burkina Fasóba akkreditált nagyköveteivel, Charles Darlingtonnal és Thomas Estesszel. Ez volt az utolsó találkozója a Fehér Házban. Estes szerint az elnök ekkor adta át neki az aláírt fényképet, és arra kérte, hogy maradjon még Washingtonban, mert ha visszatér Texasból, még szeretne vele beszélni. Kennedy ezután útnak indult San Antonióba, majd másnap Dallasban merénylet áldozatává vált.

http://mno.hu/

A Raab Collection elnöke, Nathan Raab szerint ez a Kennedy elnökségének idejéről származó „egyik legfantasztikusabb és legjelentősebb relikvia”, amelyet valaha a piacra dobtak. Értéke 80 ezer dollár, vagyis nagyjából 21 millió forint.

hirdetés hirdetés hirdetés


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »