Megy az kopogtatás nélkül is: Balog száz irakit hívott hazánkba tanulni, mi fizetjük az egészet

Megy az kopogtatás nélkül is: Balog száz irakit hívott hazánkba tanulni, mi fizetjük az egészet

Balog Zoltán hétfőn magyar finanszírozásból felépült iskolát adott át az észak-iraki kurd régió székhelyén. A miniszter a kurd autonóm kormány oktatási és megbízott vallásügyi miniszterével és a káld katolikus egyház erbíli püspökével együtt avatta fel a káld katolikus egyház által fenntartott iskolát, ami a magyar állam és a Magyar Katolikus Egyház együttműködésében, összesen 200 millió forintos támogatással épült fel.

Balog többek között arról beszélt, a fiatalok helyben maradásához a legfontosabb az, hogy meginduljon itt az oktatás, hiszen az a célunk, hogy itt segítsük őket, és ne a bajt vigyük Magyarországra a tömeges migrációval. Segítünk a menekülést fontolgató családoknak abban, hogy itt tudjanak maradni, illetve, ha már elmenekültek, akkor visszatérhessenek otthonukba.

Hírdetés

Az MTI tudósításából "valahogy" kimaradt, azonban az iraki kurd Rudaw beszámolójában szerepel még egy fontos részlet, miszerint

Magyarország száz irakinak ajánl fel egyetemi férőhelyet.

Az iraki lapnak Balog Zoltán a helyszínen elmondta, a magyar kormány száz helyet ajánl fel iraki diákoknak magyar egyetemeken, és az egész programot Magyarország fizeti – írja a 24.hu.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »